Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Genuino 101 από την Intel και τους δημιουργούς του Arduino με Intel Curie

Genuino 101 από την Intel και τους δημιουργούς του Arduino με Intel Curie

Genuino 101 θα ονομαστεί (εκτός Ηνωμένων Πολιτειών) η πρώτη πλακέτα Arduino που θα βασίζεται στο module Intel Curie. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επεξεργαστών συνεργάστηκε με τους ιδρυτές του Arduino και μαζί δηλώνουν έτοιμοι να διαθέσουν μια οικονομική πλακέτα βασισμένο στο μικροσκοπικό τσιπ Intel Quark, με Bluetooth Low Energy, επιταχυνσιόμετρο έξι αξόνων και γυροσκόπιο.

Genuino 101 θα ονομαστεί (εκτός Ηνωμένων Πολιτειών) η πρώτη πλακέτα Arduino που θα βασίζεται στο module Intel Curie. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επεξεργαστών συνεργάστηκε με τους ιδρυτές του Arduino και μαζί δηλώνουν έτοιμοι να διαθέσουν μια οικονομική πλακέτα βασισμένο στο μικροσκοπικό τσιπ Intel Quark, με Bluetooth Low Energy, επιταχυνσιόμετρο έξι αξόνων και γυροσκόπιο.

Δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Genuino 101

Microcontroller: Intel Curie
Operating Voltage: 3.3V (5V tolerant I/O)
Input Voltage (προτεινόμενο) 7-12V
Input Voltage (όριο) 6-20V
Digital I/O Pins 14 (4 για έξοδο PWM)
PWM Digital I/O Pins 4
Analog Input Pins 6
DC Current per I/O Pin 4 mA
Flash Memory 196 kB
SRAM 24 kB
Clock Speed 32MHz
Bluetooth LE, 6-axis accelerometer/gyro
Μήκος 6,86 εκατοστά
Πλάτος 5,34 εκατοστά

Στις ΗΠΑ το πρώτο Arduino με Intel Inside θα ονομαστεί Arduino 101. Αμφότερα θα υποστηρίζονται από την πλατφόρμα CTC για την αξιοποίηση των μικροελεγκτών από μαθητές και σπουδαστές.

Σύμφωνα με την Intel, η πλακέτα Arduino 101/Genuino 101 είναι εύκολη στη χρήση και ιδιαίτερα κατάλληλη για βασικές ασκήσεις εκμάθησης που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πρωτότυπων τεχνολογικών προϊόντων, τα οποία διασυνδέονται και εκτελούν υπολογιστικές εργασίες, χάρη στα ισχυρά χαρακτηριστικά του Intel Curie module. Κοστολογείται σε συγκρίσιμα επίπεδα με τις εισαγωγικές πλακέτες μικροελεγκτών, που είναι ήδη διαθέσιμες στην αγορά και περιλαμβάνει ένα επιταχυνσιόμετρο (accelerometer), γυροσκόπιο, καθώς και συνδεσιμότητα Bluetooth Smart, επιτρέποντας έτσι την ανάπτυξη έξυπνων, συνδεόμενων συσκευών.

Η πλακέτα έρχεται να συμπληρώσει την ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα ηλεκτρονικών ανοιχτού κώδικα Arduino, η οποία συνδυάζει σχέδια hardware, τα οποία είναι ελεύθερα διαθέσιμα, ένα εκτενές οικοσύστημα εξαρτημάτων επέκτασης από τρίτους κατασκευαστές, καθώς και ένα περιβάλλον προγραμματισμού, το οποίο καθιστά εύκολη στον καθένα, τη δημιουργία διαδραστικών projects.

«Η ενίσχυση των μικρών επιχειρηματικών σχημάτων, που απαρτίζονται από φίλους, αλλά και των νέων σπουδαστών, ανέκαθεν αποτελούσε προτεραιότητα για την Intel. Σε συνεργασία με την Arduino, παρέχουμε τη δύναμη της Intel σε μια νέα γενιά δημιουργών,» δήλωσε ο Josh Walden, senior vice president και general manager του τμήματος New Technology της Intel.

«Με τα προηγμένα χαρακτηριστικά του Intel Curie module, ενσωματωμένα στην πλακέτα Arduino 101, οι νέοι μαθητές, αλλά και οι developers, μπορούν πλέον να πραγματοποιήσουν πραγματικά μοναδικές, έξυπνες και συνδεόμενες δημιουργίες.»

Το Arduino 101 στη σχολική αίθουσα

To Arduino 101 θα ενσωματωθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης υλικού πληροφορικής CTC (Creative Technologies in the Classroom – Τεχνολογίες Δημιουργίας στη Σχολική Αίθουσα), το οποίο αναπτύσσεται και δοκιμάζεται από την Arduino και μέχρι στιγμής ισχύει σε πάνω από 300 εκπαιδευτικά ιδρύματα.

  • Το CTC είναι το πρώτο διεθνώς, επίσημο πρόγραμμα εκμάθησης υλικού πληροφορικής για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και παρέχει στους διδάσκοντες, τα κατάλληλα εργαλεία, την υποστήριξη, αλλά και τη σιγουριά που χρειάζεται, για να εισάγουν τους μαθητές τους, στις θεμελιώδεις έννοιες του προγραμματισμού, των ηλεκτρονικών και της μηχανικής.

Η Intel θα συνεργαστεί στενά με την Arduino για να διαθέσει το πρόγραμμα CTC σε σχολεία όλου του κόσμου, μέσα στα επόμενα χρόνια.

«Συνεργαστήκαμε στενά με την Intel, στην ανάπτυξη αυτής της πλακέτας και επεκτείνουμε το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, έτσι ώστε να συμπεριλάβουμε σε αυτό τη συνδεσιμότητα και τα προηγμένα χαρακτηριστικά, τα οποία επιζητούν οι εκπαιδευόμενοι developers σήμερα,» ανέφερε ο Massimo Banzi, co-founder και CEO της Arduino. «Μέσα από τη συνεργασία μας με την Intel, είμαστε σε θέση να απευθυνθούμε σε μια παγκόσμια κοινότητα αρχάριων δημιουργών και σπουδαστών, με μια εμπεριστατωμένη εισαγωγή στην πληροφορική υλικού. Μάλιστα, τώρα διαθέτουμε μια πιο εξελιγμένη και ισχυρή τεχνολογική λύση, η οποία θα τους βοηθήσει, να μετουσιώσουν τα δημιουργικά τους οράματα σε πραγματικότητα.»

  • To Arduino είναι μια πλατφόρμα ηλεκτρονικών ανοικτού κώδικα (open-source), η οποία πρωτοκυκλοφόρησε το 2005, για να απλοποιήσει τη διαδικασία δημιουργίας ηλεκτρονικών πρωτοτύπων και για να επιτρέψει στους ανθρώπους που έχουν μικρό ή και καθόλου τεχνικό υπόβαθρο, να δημιουργήσουν διαδραστικά προϊόντα. Μια παγκόσμια κοινότητα δημιουργών, η οποία αποτελείται από σπουδαστές, χομπίστες, καλλιτέχνες, προγραμματιστές και επαγγελματίες, έχει συμβάλλει σε αυτή την open-source πλατφόρμα, για να δημιουργήσει μία μοναδική πηγή γνώσης, στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση τόσο αρχάριοι όσο και έμπειροι. Το Genuino είναι η εναλλακτική εμπορική ονομασία του Arduino.cc. Η ομάδα και η κοινότητα του Arduino.cc δημιουργήθηκε από τους συνιδρυτές του Arduino, Massimo Banzi, David Cuartielles, Tom Igoe και David Mellis, ενώ το Genuino χρησιμοποιείται για πλακέτες και προϊόντα, τα οποία πωλούνται εκτός ΗΠΑ. Με αυτόν τον τρόπο πιστοποιούν την αυθεντικότητα και τη συνέπεια με τις βαθιές αξίες και τη φιλοσοφία του Arduino για ανοιχτό hardware και ανοιχτό πηγαίο κώδικα. Το Genuino καθιστά την πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα Arduino διαθέσιμη σε όλον τον κόσμο, μέσα από συνεργασίες με τοπικούς ηγέτες κατασκευαστές σε Ασία, Ευρώπη, Νότια Αμερική, Καναδά και Αφρική. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Arduino και το Genuino, είναι διαθέσιμες στο arduino.cc

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024