Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκατοντάδες app αποσύρονται από το Apple App Store λόγω υποκλοπών

Εκατοντάδες app αποσύρονται από το Apple App Store λόγω υποκλοπών

H Apple κατέβασε από το κατάστημα εφαρμογών της για το iPhone και το iPad περισσότερες από 250 εφαρμογές, οι οποίες αναπτύχθηκαν σε ένα περιβάλλον που πρόσθετε στα app λογισμικό που υποκλέπτει τα μοναδικά αναγνωριστικά ταυτότητας των χρηστών των συσκευών της Apple και διευθύνσεις e-mail.

H Apple κατέβασε από το κατάστημα εφαρμογών της για το iPhone και το iPad περισσότερες από 250 εφαρμογές, οι οποίες αναπτύχθηκαν σε ένα περιβάλλον που τους πρόσθετε λογισμικό που υποκλέπτει τα μοναδικά αναγνωριστικά ταυτότητας των χρηστών των συσκευών της Apple και διευθύνσεις e-mail. Οι επίμαχες εφαρμογές απευθύνονται «στην πλειονότητά τους σε Κινέζους» και μετρούσαν περισσότερες από 1 εκατομμύριο εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα, η Apple επιβεβαίωσε τις αναφορές της εταιρείας SourceDNA -η οποία αναπτύσσει λογισμικό επιθεώρησης κώδικα app πριν την υποβολή τους στα app stores- για το αμφιλεγόμενο SDK της διαφημιστικής εταιρείας Youmi, σημειώνοντας ότι έχει αναγνωρίσει τα app που αναπτύχθηκαν με τα εργαλεία του, ότι θα τα κατεβάσει από το App Store και δεν θα δέχεται νέα. Επιπλέον, θα συνδράμει την προσπάθεια των προγραμματιστών που ξεγελάστηκαν να τα «καθαρίσουν».

Πρόκειται για 256 εφαρμογές, ωστόσο καμία από τις προαναφερόμενες πηγές δεν τις κατονομάζει, ώστε να επιχειρήσουν οι χρήστες να απαλλαγούν από το λογισμικό υποκλοπών που τις συνοδεύει.

Αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πλήγμα που δέχεται το App Store στα χρονικά -τον Σεπτέμβριο 25(αν και ο αριθμός αμφισβητείται) app αποσύρθηκαν επειδή ήταν, επίσης, μολυσμένα από τη γέννησή τους:

Θέματα: Εφαρμογές,
Χάκινγκ

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024