Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Apple: «Δεν μπορούμε να ξεκλειδώσουμε iPhone με iOS 8+, ακόμα και για το FBI»

Apple: «Δεν μπορούμε να ξεκλειδώσουμε iPhone με iOS 8+, ακόμα και για το FBI»

To 90% των συσκευών Apple τρέχουν τουλάχιστον την έκδοση 8 του iOS, γεγονός που καθιστά το ξεκλείδωμά τους από την εταιρεία αδύνατο, δήλωσε εκπρόσωπος της Apple ενώπιον δικαστηρίου. Η εταιρεία κλήθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης να ξεκλειδώσει iPhone που κατασχέθηκε στο πλαίσιο έρευνας των αστυνομικών αρχών, αρνήθηκε να το πράξει επικαλούμενη τεχνικούς λόγους αλλά και λόγους προστασίας της επωνυμίας της.

To 90% των συσκευών Apple τρέχουν τουλάχιστον την έκδοση 8 του iOS, γεγονός που καθιστά το ξεκλείδωμά τους από την εταιρεία αδύνατο, δήλωσε εκπρόσωπος της Apple ενώπιον δικαστηρίου. Η εταιρεία κλήθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης να ξεκλειδώσει iPhone που κατασχέθηκε στο πλαίσιο έρευνας των αστυνομικών αρχών, αρνήθηκε να το πράξει επικαλούμενη τεχνικούς λόγους αλλά και λόγους προστασίας της επωνυμίας της, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

To 10% των συσκευών Apple που διατηρούν προγενέστερη έκδοση του iOS μπορούν να ξεκλειδωθούν από την εταιρεία χωρίς το απαιτούμενο passcode, το οποίο γνωρίζει μόνο ο ιδιοκτήτης του τηλεφώνου/τάμπλετ, διευκρίνισε η εταιρεία ενώπιον του ειρηνοδίκη James Orenstein κατά την εξέτασή της στην υπόθεση (U.S. District Court, Eastern District of New York, No. 15-mc-01902). H ισχυρή κρυπτογράφηση υιοθετήθηκε το 2014, μετά την αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε από τις αποκαλύψεις του Έντουαρτ Σνόουντεν, πρώην συνεργαζόμενου με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών.

  • Γνωρίζετε ότι… Ο χάκερ Jacob Applebaum, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με τις αποκαλύψεις Wikileaks, αποκάλυψε το 2014 ότι η μυστική υπηρεσία πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών διαθέτει πλήθος «εμφυτευμάτων», όχι μόνο στο λογισμικό αλλά και στο υλικό υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων για να παρακολουθεί χρήστες. Ανάμεσά τους, ένα που άνοιξε μια κερκόπορτα στο δημοφιλές smartphone της Apple, το iPhone από το 2008 και μετά. Το αποκαλυπτικό έγγραφο που παρουσίασε ο «ioerror» αναφέρεται σε μια μέθοδο που προϋποθέτει φυσική πρόσβαση στην συσκευή
  • Tag NSA: Οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις της NSA στο tech.in.gr
  • Tag απόρρητο
  • Ξέρατε ότι: Μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια για την προστασία του απορρήτου των χρηστών κινητών τηλεφώνων παρουσιάστηκε στην Βαρκελώνη στο Mobile World Congress 2014. Πρόκειται για το PrivatOS, ένα λειτουργικό σύστημα που ντύνει το Blackphone, και υπόσχεται πως το απόρρητο προηγείται οιασδήποτε άλλης δραστηριότητας στο σύγχρονο αυτό μέσο επικοινωνίας. Η υπόσχεση αυτή δεν έρχεται από τα χείλη του οποιουδήποτε θα ήθελε να κερδίσει τις εντυπώσεις στην εποχή των σκανδάλων της NSA. Επικεφαλής του Silent Circle είναι ο Φιλ Ζίμερμαν, ο άνθρωπος που το 1991 έθεσε στην διάθεση των χρηστών υπολογιστών την ισχυρή κρυπτογράφηση PGP (Pretty Good Privacy). Στην ίδια ομάδα συμμετέχουν o Javier Agüera και ο Rodrigo Silva-Ramos συνιδρυτές της Geeksphone, ο Jon Callas, συνιδρυτής της PGP Inc. και ο CTO στην Silent Circle, Geeksphone και ο Mike Janke, CEO στην Silent Circle και πρώην US Navy SEAL.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Συνάντησε τον Νεϊμάρ ο Τσιτσιπάς

Συνάντηση αστέρων ανάμεσα σε Στέφανο Τσιτσιπά, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Νεϊμάρ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024