Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο από τα πρώτα φτερουγίσματα του drone της Google

Βίντεο από τα πρώτα φτερουγίσματα του drone της Google

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει βίντεο λίγων δευτερολέπτων που επιδεικνύει το νέο drone που κατασκευάζεται με άκρα μυστικότητα στο εργαστήριο Google X. To βίντεο δείχνει ένα ιπτάμενο μη επανδρωμένο όχημα να παραδίδει ένα αντικείμενο στον προορισμό του.

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει βίντεο λίγων δευτερολέπτων που επιδεικνύει το νέο drone που κατασκευάζεται στο εργαστήριο Google X. To βίντεο αναρτήθηκε στο Twitter από τον Ααρέφ Χιλαλί, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας επενδύσεων Sequia Capital, και δείχνει ένα ιπτάμενο μη επανδρωμένο όχημα να παραδίδει ένα αντικείμενο στον προορισμό του. Ο Χιλαλί μιλά για «τα πρώτα βήματα» του νέου drone της Google, το οποίο όταν ολοκληρωθεί «θα είναι σε θέση να καλύπτει αποστάσεις 8 χιλιομέτρων σε 5 λεπτά» (96 χλμ/ώρα). Ο Σαντάρ Πιτσάι επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του βίντεο, κάνοντας retweet.

Το drone αποτελεί μέρος του Project Wing στο Google X και σε αντίθεση με το πρώτο drone της Google δεν προορίζεται για παραδόσεις σε περιπτώσεις καταστροφών αλλά για εμπορική χρήση, θυμίζοντας αντίστοιχο πρότζεκτ Amazon Prime Air από το διαδικτυακό Amazon. Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ολοκληρωθεί, όταν στο μεταξύ οι ομοσπονδιακές Αρχές στις ΗΠΑ επιχειρούν να δημιουργήσουν… drone-ολόγιο και να ελέγξουν τις πτήσεις μη επανδρωμένων ιπτάμενων μηχανών.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024