Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύλληψη 15χρονου για «το πιο σοβαρό περιστατικό χάκινγκ στην Μ.Βρετανία»

Σύλληψη 15χρονου για «το πιο σοβαρό περιστατικό χάκινγκ στην Μ.Βρετανία»

Στοιχεία ικανά να τεκμηριώσουν την σύλληψη ενός 15χρονου Ιρλανδού προέκυψαν κατά την διερεύνηση της εισβολής αγνώστων στους διακομιστές που φιλοξενούν τον δικτυακό τόπο της TalkTalk, εταιρείας παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας και ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο στο Ηνωμένο Βασίλειο. O νεαρός αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση αφού έμεινε μια νύχτα σε τοπικό αστυνομικό τμήμα της Βόρειας Ιρλανδίας, κατηγορείται όμως για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε στοιχεία 4 εκατομμυρίων (ίσως και περισσότερων) συνδρομητών της TalkTalk.

Στοιχεία ικανά να τεκμηριώσουν την σύλληψη ενός 15χρονου Ιρλανδού προέκυψαν κατά την διερεύνηση της εισβολής αγνώστων στους διακομιστές που φιλοξενούν τον δικτυακό τόπο της TalkTalk, εταιρείας παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας και ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

O νεαρός -το όνομα του οποίου, Aaron Sterritt, δημοσιεύεται στον βρετανικό Τύπο-, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση αφού έμεινε μια νύχτα σε τοπικό αστυνομικό τμήμα της Βόρειας Ιρλανδίας, κατηγορείται όμως για τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε στοιχεία 4 εκατομμυρίων (ίσως και περισσότερων, αφού στους server υπήρχαν και ιστορικά στοιχεία πελατών που άλλαξαν πάροχο) συνδρομητών της TalkTalk.

Η εισβολή στους διακομιστές της TalkTalk έγινε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 και έγινε γνωστή την επόμενη ημέρα. Την Παρασκευή, η TalkTalk δέχτηκε αίτημα για λύτρα και έκτοτε, επιχειρεί να υποβαθμίσει την σημασία της εισβολής, λέγοντας ότι δεν ήταν τόσο σοβαρή όσο αρχικά θεωρήθηκε, αφού εκείνοι που κρύβονται πίσω της δεν μπορούν να κλέψουν από τους πελάτες της με τα στοιχεία που ενδεχομένως υπέκλεψαν.

Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε την σύλληψη ενός 15χρονου αγοριού και τον οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής στην επαρχία Antrim, όπου ανακρίθηκε. Προηγήθηκε ολονύχτια έρευνα στο σπίτι του, από το οποίο κατασχέθηκε εξοπλισμός.

Νωρίτερα, η επίθεση αποδιδόταν σε ισλαμιστές εξτρεμιστές, μετά την ανάρτηση μηνύματος και στοιχείων στο Pastebin που θεωρήθηκαν ότι ανήκουν σε πελάτες της TalkTalk. Η TalkTalk έκανε γνωστό την Κυριακή ότι έχει αναθέσει στην εταιρεία BAE Systems να διερευνήσει την διαδικτυακή εισβολή.

O δικτυακός τόπος της TalkTalk επαναλειτουργεί και προειδοποιεί τους συνδρομητές της ότι οι εισβολείς δεν έχουν επαρκή στοιχεία για να αποσύρουν χρήματα από τους λογαριασμούς ή τις κάρτες των συνδρομητών της. Εντούτοις, υπάρχουν άλλοι τρόποι που επίδοξοι κλέφτες θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τα λάφυρα για να υποδυθούν τα θύματα και να αποσπάσουν χρήματα, εξηγεί η εταιρεία και παραθέτει σειρά συμβουλών προς τους συνδρομητές της.

{{{related}}}

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024