Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρόσβαση στα στοιχεία 1.800+ συνδρομητών της Vodafone στο Ην.Βασίλειο

Πρόσβαση στα στοιχεία 1.800+ συνδρομητών της Vodafone στο Ην.Βασίλειο

Λίγες μόλις ημέρες μετά την εισβολή στην βρετανική TalkTalk, γίνεται γνωστό ότι εκτέθηκαν τα προσωπικά στοιχεία περίπου 1.800 συνδρομητών της Vodafone στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την εισβολή στην βρετανική TalkTalk, γίνεται γνωστό ότι εκτέθηκαν τα προσωπικά στοιχεία περίπου 1.800 συνδρομητών της Vodafone στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο γνωστός πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας επιβεβαιώνει ότι μπορεί να έχουν υποκλαπεί το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός τηλεφώνου, ο σύντομος τραπεζικός κωδικός διατραπεζικών συναλλαγών και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Η Vodafone διευκρινίζει ότι υπήρξε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα στοιχεία 1827 συνδρομητών της, χρησιμοποιώντας λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικούς που είχαν στα χέρια τους οι άγνωστοι εισβολείς από άλλες πηγές, τονίζοντας ότι τα μέτρα ασφαλείας της εταιρείας δεν παραβιάστηκαν. Η πρόσβαση καταγράφηκε από τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα, της Τετάρτης 28, έως το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου 2015.

Αν και η εταιρεία σημειώνει ότι τα στοιχεία αυτά δεν επαρκούν για να γίνουν απευθείας συναλλαγές από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν προσπάθειες εξαπάτησης, με δόλωμα τα στοιχεία, είτε τηλεφωνικά ή μέσω e-mail.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί πάντως έχουν μπλοκαριστεί και οι συνδρομητές που τους αφορά έχουν ειδοποιηθεί.

Νωρίτερα, η TalkTalk, ο βρετανός ISP που υπέστη το πιο σοβαρό πρόσφατο περιστατικό χάκινγκ, ανακοίνωσε ότι το πλήγμα ήταν μικρότερο από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί. Σημειώθηκε πρόσβαση σε 21.000 αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και σύντομους κωδικούς και σε 1.200.000 στοιχεία πελατών, (e-mail, ονοματεπώνυμο και αριθμοί τηλεφώνου). Σε 28.000 υπολογίζονται οι εγγραφές πιστωτικών/χρεωστικών καρτών που υποκλάπηκαν και σε 15.000 οι συνδρομητές που έγινε γνωστή η ημερομηνία γέννησής τους.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024