Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής προανήγγειλε ο Αλ.Χαρίτσης

Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής προανήγγειλε ο Αλ.Χαρίτσης

Τη δημιουργία γενικής γραμματείας ψηφιακής πολιτικής ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου ICT Forum που διεξάγεται αυτή την ώρα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Τη δημιουργία Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου ICT Forum που διεξάγεται αυτή την ώρα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Η νέα Γραμματεία θα αναφέρεται στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο και αναμένεται να δώσει άλλη πνοή στην προώθηση και το συντονισμό των έργων πληροφορικής στο Δημόσιο ώστε σταδιακά να εξαλειφθούν οι παθογένειες που παρατηρούνται σήμερα με πολλές δημόσιες υποδομές πληροφορικής -«να μην επικοινωνούν μεταξύ τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Χαρίτσης.

Ο υφυπουργός έκανε επίσης έναν απολογισμό του ΕΣΠΑ και αναφέρθηκε στις προοπτικές του νέου ΕΣΠΑ, αλλά και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη θέσπιση κινήτρων για επαναπατρισμό των νέων επιστημόνων που, λόγω της οικονομικής κρίσης, μετανάστευσαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αναφέρθηκε επίσης στις νέες ρυθμίσεις που προωθούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το νέο ΕΣΠΑ, με τις οποίες αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά η ρευστότητα του προγράμματος με πραγματικούς όρους, καθώς και η διευκόλυνση των δικαιούχων στην πρόσβαση σε αυτό, ενώ τόνισε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης ώστε το νέο ΕΣΠΑ και η παρακολούθησή του να είναι προσβάσιμη σε κάθε πολίτη.

Το πρόγραμμα ICT For Growth παρατείνεται μέχρι το τέλος του 2015, κάτι που όπως είπε, ήταν επίσης αίτημα των εμπλεκόμενων φορέων, και ανέφερε την ανάγκη τα σημαντικά έργα πληροφορικής της τρέχουσας περιόδου να υλοποιηθούν με τους καλύτερου δυνατούς όρους.

Η 17η διοργάνωση του Greek ICT Forum διεξάγεται με την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της «Κοινωνίας της Πληροφορίας».

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024