Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυση κατά της AMD για παραπλάνηση με τον «οκταπύρηνο» Bulldozer

Μήνυση κατά της AMD για παραπλάνηση με τον «οκταπύρηνο» Bulldozer

Η AMD καλείται να αντιμετωπίσει την κατηγορία ότι παραπλάνησε τους καταναλωτές να αγοράσουν τα τσιπ με την κωδική ονομασία Bulldozer ως οκταπύρηνους, όταν στην πραγματικότητα λειτουργούσαν ως τετραπύρηνοι.

Η AMD καλείται να αντιμετωπίσει την κατηγορία ότι παραπλάνησε «δεκάδες χιλιάδες» καταναλωτές να αγοράσουν τα τσιπ με αρχιτεκτονική Bulldozer ως οκταπύρηνους, όταν στην πραγματικότητα λειτουργούσαν ως τετραπύρηνοι. Μήνυση κατά της τεξανής εταιρείας υποβλήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2015 στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ υπό μορφή ομαδικής αγωγής με υψηλές αξιώσεις για την αποζημίωση αγοραστών των τσιπ.

Ισχυριζόμενη ότι οι νέοι επεξεργαστές Bulldozer έχουν οκτώ πυρήνες, «το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να εκτελέσει οκτώ εντολές ταυτόχρονα», αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά, η AMD κατηγορείται ότι ξεγέλεσε τους καταναλωτές για να τους αγοράσουν, δηλώνοντας ψευδώς τον αριθμό τους. Οι Bulldozer, λειτουργικά, έχουν τέσσερις πυρήνες, καταλήγει ο μηνυτής Τόνι Ντίκι. Η AMD έχει σχεδιάσει έτσι τα τσιπ αυτά ώστε κάποιες μονάδες που θα έπρεπε να συνοδεύουν κάθε πυρήνα ώστε να λειτουργήσει αυτόνομα και ταυτόχρονα με τους άλλους, τις μοιράζονταν δύο πυρήνες ενσωματωμένοι σε ένα module. Αυτό όμως δεν μπορεί να το γνωρίζει το ευρύ κοινό, το οποίο προσδοκά από τον κατασκευαστή να αναφερθεί με σαφήνεια στον αριθμό των πυρήνων, κατά τα κοινώς εννοούμενα.

Πάντως, το υλικό μάρκετινγκ που χρησιμοποιήθηκε το 2011 προκάλεσε από την αρχή την αντίδραση των πλέον καταρτισμένων χρηστών, οι οποίοι πρότειναν με έμφαση στην εταιρεία να αλλάξει την πρακτική της: «εάν συνεχίσετε να ονομάζεται τους Bulldozer με 4 module και 8 thread ως οκταπύρηνες CPU θα υπάρξει μεγάλη απογοήτευση», όταν οι χρήστες διαπιστώσουν ότι οι επιδόσεις τους υπολείπονται εξαπύρηνων επεξεργαστών. Καλύτερα θα ήταν να τους περιγράφετε ως τσιπ με 4 modules/8 threads όχι 4 modules/8 cores, αναφερόμενοι στην πολυνηματική επεξεργασία, γράφουν οι χρήσες σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στην κοινότητά της.

Ξέρατε ότι… το 2014 δικαστήριο στις ΗΠΑ έκρινε ότι κάθε Αμερικανός που αγόρασε Pentium 4 την περίοδο 2000-2002 έπρεπε να αποζημιωθεί από την Intel επειδή είχε χειραγωγήσει τα αποτελέσματα των μετροπρογραμμάτων σχετικά με τις επιδόσεις του τσιπ.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024