Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αύξηση συνδρομητών και επέκταση δικτύου της COSMΟΤΕ VDSL

Αύξηση συνδρομητών και επέκταση δικτύου της COSMΟΤΕ VDSL

Το Γ’ τρίμηνο του 2015, ο Όμιλος ΟΤΕ πέτυχε ανθεκτικά έσοδα, κυρίως λόγω της περαιτέρω βελτίωσης των δραστηριοτήτων σταθερής και κινητής στην Ελλάδα, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της χώρας. Ο κύκλος εργασιών της σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα ενισχύθηκε κατά 0,2%, σημειώνοντας αύξηση σε ετήσια βάση για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Το Γ’ τρίμηνο του 2015, ο Όμιλος ΟΤΕ πέτυχε ανθεκτικά έσοδα, κυρίως λόγω της περαιτέρω βελτίωσης των δραστηριοτήτων σταθερής και κινητής στην Ελλάδα, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της χώρας. Ο κύκλος εργασιών της σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα ενισχύθηκε κατά 0,2%, σημειώνοντας αύξηση σε ετήσια βάση για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Ο Όμιλος ΟΤΕ προσέλκυσε 31.000 νέους συνδρομητές ευρυζωνικών υπηρεσιών, φθάνοντας συνολικά τους 1.459.000 πελάτες. Οι ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων VDSL της εταιρείας, είχαν προσελκύσει πάνω από 132.000 συνδρομητές στο τέλος του τριμήνου. Ο Όμιλος συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς την ενεργοποίηση νέων αστικών κέντρων και την εγκατάσταση υπαίθριων καμπινών, με στόχο να διατηρήσει και να ενισχύσει την πελατειακή βάση και το μέσο έσοδο ανά πελάτη. Σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, τα προγράμματα VDSL και η σταθερή προσπάθεια βελτίωσης της εμπειρίας του πελάτη, είναι το όχημα για την ενίσχυση του μεριδίου αγοράς στις καθαρές νέες ευρυζωνικές συνδέσεις.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα Γ’ τριμήνου 2015, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για τις επιδόσεις μας το περασμένο τρίμηνο στην Ελλάδα, σε ένα περιβάλλον που παραμένει δύσκολο. Αυτές οι επιδόσεις δικαιώνουν την απόφασή μας να επενδύουμε σταθερά όλα αυτά τα χρόνια για να παρέχουμε στους πελάτες μας υψηλή τεχνολογία και την καλύτερη εξυπηρέτηση. Φυσική εξέλιξη της στρατηγικής αυτής απόφασης είναι η καθιέρωση ενιαίας μάρκας COSMOTE για τις εμπορικές προτάσεις μας στην Ελλάδα, στην οποία προχωρήσαμε πρόσφατα.»

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Εκτιμούμε ότι θα κλείσουμε τη χρονιά αρκετά ισχυροί ώστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας στις χώρες παρουσίας του Ομίλου ΟΤΕ.»

Προοπτικές

Για το σύνολο του 2015, οι επενδύσεις του ομίλου ΟΤΕ αναμένεται να ανέλθουν σε €0,5 δισ. περίπου, χωρίς το κόστος απόκτησης φάσματος.

Επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς

Ο Όμιλος ΟΤΕ παραμένει ο μεγαλύτερος εθνικός επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές, αφού μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια, οι επενδύσεις στην Ελλάδα ξεπέρασαν τα €2 δισ. Παράλληλα, η επιτυχημένη αναδιάρθρωση επιτρέπει στον Όμιλο την πραγματοποίηση νέων επενδύσεων σε υποδομές και νέες τεχνολογίες, για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών σταθερής, κινητής, ευρυζωνικότητας και συνδρομητικής τηλεόρασης. Ο Όμιλος έχει ήδη υλοποιεί για την τετραετία, επενδύσεις ύψους €1,2 δισ. μόνο στην Ελλάδα, σημαντικό μέρος των οποίων αφορά σε δίκτυα Νέας Γενιάς.

Τα Δίκτυα Νέας Γενιάς, θεωρούνται σημαντικός μοχλός για την ανάπτυξη και την υποστήριξη της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Η Ελλάδα χρειάζεται δίκτυα και τηλεπικοινωνίες υψηλού επιπέδου για να μπει δυναμικά σε τροχιά ανάπτυξης. Ο Όμιλος ΟΤΕ ανταποκρίνεται σε αυτή την εθνική ανάγκη, ανοίγοντας τον δρόμο στη νέα ψηφιακή εποχή.

Ανάπτυξη δικτύου VDSL οπτικών ινών

Ο Όμιλος ΟΤΕ, τα τελευταία χρόνια, δίνει μεγάλη έμφαση στη δημιουργία των δικτύων του μέλλοντος, με τη σταδιακή αντικατάσταση του δικτύου χαλκού από οπτικές ίνες, παρέχοντας πρόσβαση σε ταχύτητες VDSL έως 50 Mbps. Έχοντας προσελκύσει σε σύντομο χρονικό διάστημα 132.000 συνδρομητές, η COSMOTE (καθώς μετά το πρόσφατο rebranding στο οποίο προχώρησε ο όμιλος όλες οι υπηρεσίες σταθερής, κινητής και internet του ομίλου μετονομάζονται σε COSMOTE) προσφέρει σήμερα υπηρεσίες VDSL στο 30% των συνδρομητικών γραμμών της. Αυτό σημαίνει πως 1,6 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν ήδη πρόσβαση σε ταχύτητες internet 50 Mbps. Αυτό γίνεται τόσο από τα αστικά κέντρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις και κωμοπόλεις ανά την Ελλάδα, σε ακτίνα 700 μέτρων από τα Κέντρα του ΟΤΕ, όσο και με πάνω από 4.400 καμπίνες.

Εντός του 2015, η κάλυψη αυτή θα επεκταθεί περαιτέρω, με αναβάθμιση και άλλων περιοχών σε πόλεις αλλά και σε συγκεκριμένες τουριστικές/νησιωτικές περιοχές. Έως το τέλος του έτους, ταχύτητες έως 50 Mbps θα είναι διαθέσιμες στους συνδρομητές σε: ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΚΑΛΑΜΑΚΙ, Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ, ΨΥΧΙΚΟ, ΚΗΦΙΣΙΑ, ΧΟΛΑΡΓΟ, (ΑΤΤΙΚΗ), ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ), Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ΑΤΤΙΚΗ), ΘΕΡΜΗ, ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ), ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΔΙΟΝΥΣΟ, ΑΝΟΙΞΗ, ΒΑΡΚΙΖΑ, ΚΡΥΟΝΕΡΙ, ΠΑΛΛΗΝΗ, ΓΕΡΑΚΑ, ΓΛ. ΝΕΡΑ, Ν. ΦΑΛΗΡΟ, Ν. ΣΜΥΡΝΗ, ΠΑΙΑΝΙΑ, ΕΚΑΛΗ (ΑΤΤΙΚΗ), ΠΑΝΟΡΑΜΑ, ΣΙΝΔΟ, ΚΑΛΟΧΩΡΙ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ), ΜΥΚΟΝΟ (ΚΥΚΛΑΔΕΣ) ΘΡΙΑΣΙΟ, ΝΤΡΑΦΙ, (ΑΤΤΙΚΗ), & ΛΕΥΚΑ (ΠΑΤΡΑ).

Στις αρχές του 2016 η κάλυψη θα επεκταθεί σε ΕΥΚΑΡΠΙΑ, ΧΑΡΙΛΑΟΥ, Δ. ΜΕΓΑΡΟ, ΕΚΑΛΗ, ΝΤΡΑΦΙ, ΠΕΝΤΕΛΗ, ΛΕΥΚΑ, ΜΥΚΟΝΟΣ, ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΘΡΙΑΣΙΟ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, ενώ θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμη περιοχές.

Επιπλέον, o Όμιλος OTE ολοκλήρωσε στα εργαστήρια νέων τεχνολογιών του τις δοκιμές, για λογαριασμό ολόκληρου του Ομίλου της Deutsche Telekom, της τεχνολογίας vectoring, με την οποία μπορούν να επιτευχθούν ταχύτητες internet 100 Mbps. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζονται και νέες τεχνολογίες (super vectoring), μέσω των οποίων είναι δυνατόν, σε επιλεγμένες περιοχές, να προσφερθούν ταχύτητες άνω των 250 Mbps.

Στο γενικότερο σχεδιασμό του Ομίλου, τα επόμενα χρόνια, είναι η δημιουργία ενός All-IP δικτύου, σε όλο το εύρος των υποδομών του και των υπηρεσιών του. Πιο συγκεκριμένα, το δίκτυο σταθερής Τηλεφωνίας του Ομίλου ΟΤΕ και τα Ψηφιακά Κέντρα θα μετασχηματιστούν σε ένα δίκτυο βασισμένο στο ΙΡ, και σε δίκτυα/υποδομές νέας γενιάς. Ο μετασχηματισμός του δικτύου σε IP αποτελεί το τεχνολογικό υπόβαθρο για τη βελτίωση ποιότητας των υπηρεσιών που ήδη υπάρχουν, για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων υπηρεσιών, για τη μείωση του χρόνου ανάπτυξης νέων υπηρεσιών και την ταχύτερη διάθεσή τους στους καταναλωτές, και για την διασύνδεση στο internet για όλα τα είδη συσκευών με δυνατότητα δικτύωσης (Internet of Things).

Τι είναι το COSMΟΤΕ VDSL

Το COSMΟΤΕ VDSL αλλάζει την καθημερινή εμπειρία του Internet καλύπτοντας τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των πελατών για υψηλότερες ταχύτητες. Το downloading και το streaming γίνονται πιο γρήγορα από ποτέ, μεγάλα αρχεία μοιράζονται με υπερυψηλές ταχύτητες, ενώ μοναδική είναι η εμπειρία multitasking, με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές ταυτόχρονα online.

Ξένη δημοσίευση

Sports in

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Παυλίδης – Παραμένει κορυφαίος σκόρερ στην Ευρώπη ο Κέιν

Ο Βαγγέλης Παυλίδης με 28 γκολ σε 33 συμμετοχές στην Eredivisie, παραμένει στην 2η θέση του πίνακα των σκόρερ στα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024