Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
BorderHACK: Μαραθώνιος χάκινγκ στη Θεσσαλονίκη για τους πρόσφυγες

BorderHACK: Μαραθώνιος χάκινγκ στη Θεσσαλονίκη για τους πρόσφυγες

Τις τεχνολογικές τους δεξιότητες θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν όσοι συμμετέχουν σε τριήμερο μαραθώνιο χάκινγκ στην Θεσσαλονίκη, με σκοπό να διευκολύνουν το μακρύ και οδυνηρό ταξίδι των προσφύγων στο νέο τους σπίτι. To BorderHack θα διεξαχθεί στον συνεργατικό χώρο Coho από την Παρασκευή 20 έως την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015.

Τις τεχνολογικές τους δεξιότητες θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν όσοι συμμετέχουν σε τριήμερο μαραθώνιο χάκινγκ στην Θεσσαλονίκη, με σκοπό να διευκολύνουν το μακρύ και οδυνηρό ταξίδι των προσφύγων στο νέο τους σπίτι. To BorderHack, μια πρωτοβουλία δύο νέων ανθρώπων, της Χρύσας Κάλβου και του Δημήτρη Ντέμπου, θα διεξαχθεί στον συνεργατικό χώρο Coho (Στρ. Ναπολέοντος Ζέρβα 10) από την Παρασκευή 20 έως την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015, με την υποστήριξη της SAP, του Coho και του e-food.gr.

Το 2015, περισσότεροι από 530.000 πρόσφυγες διακινδύνευσαν τη ζωή τους προκειμένου να διασχίσουν τη θάλασσα για να φθάσουν στην Ευρώπη. Τις προηγούμενες εβδομάδες, μόνο η Ελλάδα υποδέχθηκε έναν αριθμό-ρεκόρ προσφύγων και μεταναστών, μία εξέλιξη που δεν φαίνεται να επιβραδύνεται. Οι ανάγκες των προσφύγων συνεχίζουν να αυξάνονται και η SAP υποστηρίζει ενεργά πρωτοβουλίες που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν καλές ιδέες κι έξυπνες λύσεις και θα βοηθήσουν τους πρόσφυγες στο ταξίδι τους και σε μία ομαλή μετάβαση στο νέο τους σπίτι, όπου κι αν είναι αυτό.

Όσοι συμμετέχουν θα συζητήσουν ιδέες για πιθανούς πόρους και εργαλεία για τους πρόσφυγες, όπως διαδικτυακές πλατφόρμες, εφαρμογές και άλλες πρωτοβουλίες.

Η SAP είναι μεταξύ των υποστηρικτών του BorderHack: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στεκόμαστε αρωγοί σε αυτή την πρωτοβουλία της ομάδας του BorderHACK. Η συμμετοχή της SAP στην εν λόγω διοργάνωση αναδεικνύει τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε αξία στο κοινωνικό σύνολο, στηρίζοντας δράσεις που εστιάζουν σε νέες καινοτόμες δημιουργικές ιδέες που θα συμβάλουν σε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας», δήλωσε η κα Αλεξάνδρα Κοκκίνη, Διευθύντρια Λειτουργιών για την SAP Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το BorderHACK μπορείτε να βρείτε στο borderhack.org.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024