Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σουηδικό δικαστήριο απαλλάσσει ISP από την ευθύνη πρόσβασης στο Pirate Bay

Σουηδικό δικαστήριο απαλλάσσει ISP από την ευθύνη πρόσβασης στο Pirate Bay

Με μια απόφαση που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στο μέλλον, σουηδικό δικαστήριο έκρινε πως δεν μπορεί να επιβάλλει στις εταιρείες που παρέχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ στην Σουηδία να μπλοκάρουν το Pirate Bay.

Με μια απόφαση που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στο μέλλον, το Περιφερειακό Δικαστήριο της Στοκχόλμης έκρινε πως δεν μπορεί να επιβάλλει στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών πρόσβασης
στο Ίντερνετ Bredbandsbolaget να μπλοκάρει το Pirate Bay. Κι αυτό καθώς, θεωρήθηκε αμέτοχη στην όποια παραβίαση copyright ενδεχομένως εμπλέκονται οι συνδρομητές της, όταν κατεβάζουν μουσική και ταινίες από το αμφιλεγόμενο σάιτ εύρεσης torrent.

Την υποχρεωτική εμπλοκή της Bredbandsbolaget ζητούσαν από το δικαστήριο από το 2014 οι παραγωγοί Universal Music, Sony Music, Warner Music, Nordisk Film καθώς και η Σουηδική Βιομηχανία Κινηματογραφικών Παραγωγών, απειλώντας ότι διαφορετικά θα βρεθεί υπόλογη ενώπιον του νόμου.

Εντούτοις, το δικαστήριο της Στοκχόλμης έκρινε διαφορετικά, κάτι το οποίο έχει ξανασυμβεί στην Ευρώπη μόνο όμως μια φορά, στην Ολλανδία, όταν σε άλλες χώρες έχει καμφθεί η αντίσταση του ISP να μπλοκάρει την πρόσβαση στο αμφιλεγόμενο σάιτ που δημιουργεί ευρετήρια αρχείων μουσικής και ταινιών που μοιράζονται οι χρήστες. Σε κάθε περίπτωση, οι ενάγοντες δεν αποκλείεται να απευθυνθούν τώρα σε ανώτερο δικαστήριο.

Το Pirate Bay ιδρύθηκε στην Σουηδία το 2003 και έξι χρόνια μετά την διευκόλυνση του διαμοιρασμού αρχείων που συχνά φέρουν προστασία από την αντιγραφή μεταξύ χρηστών (ομότιμο δίκτυο) μέσω της δημιουργίας ενός σχετικού ευρετηρίου, οι ιδρυτές του με επικεφαλής τον Fredrik Neij καταδικάστηκαν ως συνεργοί στην καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων τρίτων από σουηδικό δικαστήριο και τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης ενός έτους και αποζημίωση 30 εκατομμύρια σουηδικές κορόνες (3,2 εκατομμύρια ευρώ)

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024