Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έγκαιρη πρόγνωση, εξατομικευμένη θεραπεία, υπόσχεται η Verily της Google

Έγκαιρη πρόγνωση, εξατομικευμένη θεραπεία, υπόσχεται η Verily της Google

Με την φιλοδοξία να προσφέρει προσωποποιημένη ιατρική φροντίδα και κυρίως, να διακρίνει νωρίς την ανάπτυξη ενός νοσήματος συστήνει η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, την Verily που γεννήθηκε στα άκρως μυστικά εργαστήριά της.

Με την φιλοδοξία να προσφέρει προσωποποιημένη ιατρική φροντίδα και κυρίως, να διακρίνει νωρίς την ανάπτυξη ενός νοσήματος, η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet συστήνει την Verily που γεννήθηκε στα άκρως μυστικά εργαστήριά της.

Πρόκειται για την εξέλιξη στο επιτυχημένο πρότζεκτ στα Google X Labs που οδήγησε στην κατασκευή των «έξυπνων» φακών επαφής που μετρούν το επίπεδο της γλυκόζης ανά δευτερόλεπτο από τα δάκρυα των ανθρώπων που παρακολουθούνται για διαβήτη. Επίσης, πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η εταιρεία έχει κατοχυρώσει πατέντα στις ΗΠΑ για την ανάπτυξη ενός περικάρπιου που κάνει το ίδιο, με ένα high tech βραχιόλι, καταργώντας την βελόνα. Προηγουμένως, η επιχειρηματική αυτή δραστηριότητα της Google ονομαζόταν Google Life Sciences.

Δεδηλωμένος στόχος της Verily είναι να αναπτύξει όλα όσα απαιτούνται -hardware, software, έρευνα- για να είναι σε θέση να καταγράφει κρίσιμες μετρήσεις για την υγεία κάθε ατόμου προσωπικά, να αξιοποιεί το ιστορικό του, να επεξεργάζεται και να εκτιμά τα συμπτώματα ώστε να προλαμβάνει εγκαίρως την ανάπτυξη ασθενειών στο ανθρώπινο σώμα.

  • Ξέρατε ότι… ένα από τα στελέχη της Verily είναι ο Tom Stanis, ο οποίος πρόλαβε να αφαιρέσει ένα καρκίνωμα στο συκώτι του όταν είδαν τον όγκο τυχαία οι γιατροί σε εξέταση μετά από ένα ατύχημα που είχε με ποδήλατο. Τότε ήταν που ο υψηλόβαθμος μηχανικός της Google που τότε ασχολιόταν με το Google Wallet, αναρωτήθηκε εάν κάνει κάτι που έχει την μεγαλύτερη σημασία και δεν είναι διόλου τυχαίο που βρίσκεται σήμερα στην Verily.

Χαρακτηριστικό των φιλόδοξων προθέσεων της Verily είναι το βίντεο με το οποίο συστήνεται στο κοινό:

Η εταιρεία της Alphabet (πρώην Google) δεν είναι η μόνη από την βιομηχανία πληροφορικής που επενδύει στην υγεία. Η ΙΒΜ ήδη από το 2011 έχει αναθέσει ιατρικά καθήκοντα στον Watson, αφού ο υπερυπολογιστής επέλεξε την Ιατρική ως το πρώτο του επάγγελμα, στο οποίο διαπρέπει όντας αναγορευόμενος σε Καθηγητή Ιατρικής τον επόμενο χρόνο. Μάλιστα, από τον Μάρτιο, ο IBM Watson ανέλαβε δουλειά εκεί όπου οι γιατροί «σηκώνουν τα χέρια ψηλά». Δεκατέσσερα αντικαρκινικά κέντρα στις ΗΠΑ και τον Καναδά συνήψαν τον Μάιο του 2015 συμφωνία με την IBM για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης Watson στον καθορισμό εξατομικευμένων θεραπειών.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024