Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
2016: Η χρονιά της εικονικής πραγματικότητας

2016: Η χρονιά της εικονικής πραγματικότητας

To 2016 θα είναι μια συναρπαστική χρονιά, αφού οι σημαντικότεροι παίκτες δηλώνουν έτοιμοι να διαθέσουν κάσκες εικονικής πραγματικότητας που θα βάζουν και εμάς στο παιχνίδι. Η HTC ήταν η τελευταία που επιβεβαίωσε ότι το HTC Vive που ετοιμάζει με την Valve θα πωλείται από τον Απρίλιο του 2016.

To 2016 θα είναι μια συναρπαστική χρονιά, αφού οι σημαντικότεροι παίκτες δηλώνουν έτοιμοι να διαθέσουν κάσκες εικονικής πραγματικότητας που θα βάζουν και εμάς στο παιχνίδι. Η HTC ήταν η τελευταία που επιβεβαίωσε ότι το HTC Vive που ετοιμάζει με την Valve θα πωλείται από τον Απρίλιο του 2016. Νωρίτερα, από τις αρχές του νέου έτους, η εταιρεία θα διαθέσει 7.000 HTC Vive σε προγραμματιστές για να προλάβουν να αναπτύξουν λογισμικό για την κάσκα.

Διαβάστε και δείτε στο tech.in.gr ό,τι έχει γίνει γνωστό για το, πολλά υποσχόμενο, HTC Vive VR

Στις αρχές του 2016 θα κυκλοφορήσει επίσης το Oculus Rift, όπως είναι ήδη γνωστό από τον Μάιο 2015 και μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα συζητάμε επίσης για το Playstation VR που επίσης αναμένεται. Εν τω μεταξύ, αυξάνονται οι εταιρείες που επενδύουν στην εικονική πραγματικότητα: η Nokia έχει προχωρήσει στην κατασκευή της κάμερας OZO, απευθυνόμενη στους παραγωγούς περιεχομένου, στους οποίους απευθύνεται και η Oculus με το δικό της στούντιο παραγωγής ταινιών VR, η Samsung συνεργάζεται ήδη με την Oculus για το δικό της Gear VR, και το Facebook αναπτύσσει ήδη τα app του σε VR για να… μεταφέρουν τους φίλους στο ίδιο εικονικό περιβάλλον (προς το παρόν, πρέπει να αρκεστούμε στην φαντασία μας). Κι αυτά, χωρίς να συνυπολογίζει κανείς όλες τις δυνητικά ανερχόμενες startup στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας, από τις οποίες μπορεί κανείς να περιμένει τα πάντα (ή, τίποτα) ή την Apple, που έχει ήδη κατοχυρώσει σχετική πατέντα.

Δείτε επίσης, τι είδαν όσοι φόρεσαν τα HoloLens, τα Γυαλιά της Microsoft, διαβάστε Γιατί δεν έχουν… «σπάσει» τα Γυαλιά της Google

Προς το παρόν πάντως, αρκούμαστε στο Google Cardboard και το YouTube:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024