Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Η κυβέρνηση έχει χακάρει το λογαριασμό σας» ειδοποιεί το Twitter

«Η κυβέρνηση έχει χακάρει το λογαριασμό σας» ειδοποιεί το Twitter

Είναι η πρώτη φορά που η δημοφιλής υπηρεσία microblogging ειδοποιεί χρήστες ότι χάκερ που πληρώνονται από κρατικές υπηρεσίες ενδέχεται να έχουν επιχειρήσει να υποκλέψουν στοιχεία από τους λογαριασμούς τους στο Twitter.

Είναι η πρώτη φορά που η δημοφιλής υπηρεσία microblogging ειδοποιεί χρήστες ότι χάκερ που ενδέχεται να πληρώνονται από κρατικές υπηρεσίες μπορεί να έχουν επιχειρήσει να υποκλέψουν στοιχεία από τους λογαριασμούς τους στο Twitter.

To πρακτορείο Reuters μεταδίδει πληροφορία που αποκάλυψε καναδικός μη κυβερνητικός οργανισμός που έλαβε την ειδοποίηση την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015. Πάντως, στην ενημέρωση αυτή, η υπηρεσία αναφέρεται σε «μικρό αριθμό λογαριασμών» και δεν δηλώνει με σιγουριά ότι οι πληρωμένοι από το κράτος χάκερ κατόρθωσαν πράγματι να αποκτήσουν «ευαίσθητα» προσωπικά δεδομένα από τις επιθέσεις τους.

Επίσης, ο οργανισμός Coldhak που έλαβε την ειδοποίηση του Twitter για την πιθανή αδικαιολόγητη, κρυφή παρέμβαση του κράτους δηλώνει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι αναφερόταν σε e-mail, αριθμό τηλεφώνου και διευθύνσεις IP -την μοναδική διεύθυνση κάθε μηχανήματος από το οποίο συνδέεται ο χρήστη και φανερώνει την γεωγραφική του θέση ή δυνητικά και την διαδικτυακή σύνδεση με την οποία συνδέεται (αν ο επιτιθέμενος έχει πρόσβαση και στα στοιχεία συνδρομητών του εκάστοτε ISP, όπως στην περίπτωση των κυβερνήσεων μετά από εισαγγελική εντολή).

Google και Facebook έχουν επίσης αρχίσει -η πρώτη από το 2012 και η δεύτερη από τον Οκτώβριο του 2015- να ειδοποιούν τα μέλη των υπηρεσιών τους ότι ενδέχεται να είναι στόχος επιθέσεων που χρηματοδοτούνται από κυβερνήσεις.

Η Twitter Inc. παραπέμπει τους χρήστες που ειδοποίησε στην σελίδα του Ηλεκτρονικού Μετώπου (EFF.org), για οδηγίες προστασίας στον κόσμο της κοινωνικής δικτύωσης στη διεύθυνση
https://ssd.eff.org/en/module/protecting-yourself-social-networks

Ξέρατε ότι… Το 2012 ψηφίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες η αμφιλεγόμενη πρόταση νόμου γνωστή ως CISPA, με την οποία παραχωρούνται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από το Facebook και άλλα κοινωνικά δίκτυα στις υπηρεσίες πληροφοριών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, στο όνομα της κυβερνοασφάλειας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο άρθρο στην διεύθυνση http://tech.in.gr/analysis/article/?aid=1231193397

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024