Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δείτε τα Γυαλιά της Google για το 2016

Δείτε τα Γυαλιά της Google για το 2016

Στη λίστα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών με τις εγκεκριμένες ηλεκτρονικές συσκευές που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται η δεύτερη έκδοση του Google Glass, αποκαλύπτοντας σε τι διαφέρουν τα Γυαλιά της Google για Εξερευνητές από τα Γυαλιά της Google για Επαγγελματίες.

Στη λίστα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC) με τις εγκεκριμένες ηλεκτρονικές συσκευές που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται η δεύτερη έκδοση του Google Glass, αποκαλύπτοντας σε τι διαφέρουν τα Γυαλιά της Google για Εξερευνητές από τα Γυαλιά της Google για Επαγγελματίες, τουλάχιστον εξωτερικά. Ωστόσο, η ουσιαστική λειτουργικότητά τους παραμένει απόρρητη, αφού η αποκάλυψή τους θα προκαλούσε ζημιά στον κατασκευαστή λόγω της έντασης του ανταγωνισμού, αναφέρεται στο σχετικό αίτημα της Google προς την FCC για τη συσκευή «A4R-GG1».

Οι εμφανείς διαφορές είναι στο αυξημένο μέγεθος του πρίσματος που αναλαμβάνει το ρόλο της οθόνης, στο σκελετό που τώρα διπλώνει καθώς και στη σχετική θέση του πλήκτρου ενεργοποίησης της συσκευής.

  • Ένα από τα «ενοχλητικά» χαρακτηριστικά των πρώτων Γυαλιών της Google ήταν η δυνατότητα εγγραφής βίντεο, χωρίς να γίνεται αντιληπτή η ενεργοποιημένη κάμερα. Στη νέα έκδοση, ένα πράσινο φωτάκι θα ανάβει κατά την εγγραφή, αποκαλύπτουν τα έγγραφα προς την FCC.

Οι αδιόρατες όμως διαφορές στο εσωτερικό του σκελετού είναι εκείνες που θα κρίνουν ξανά το φιλόδοξο εγχείρημα της Google: η επάρκεια του επεξεργαστή Intel Atom και της μπαταρίας μεγαλύτερης διάρκειας -καθώς και μιας επιπλέον κατασκευής Google που προσαρτάται μαγνητικά στα Γυαλιά- καθώς και της ασύρματης δικτύωσης μέσω της ζώνης Wi-Fi 5GHz για την απρόσκοπτη μεταφορά βίντεο που ρέει στο πρίσμα μπροστά στα μάτια του γιατρού, του μηχανικού, του σχεδιαστή ή όποιου άλλου τομέα τελικά επιχειρήσει η Google να το προωθήσει, υπό την προϋπόθεση ικανού λογισμικού για τη συσκευή. Η εταιρεία έχει σχηματίσει ήδη έναν κύκλο επιχειρήσεων που εργάζονται στην ανάπτυξη λογισμικού για το νέο Google Glass, μέσω του προγράμματος Google Glass for Work.

Το Νοέμβριο του 2015 είχε γίνει γνωστό το Project Aura, το οποίο προέβλεπε τρεις δοκιμαστικές εκδόσεις των νέων γυαλιών της Google, με τη διάθεσή τους να ξεκινά το 2016.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024