Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν έχει σημασία το μερίδιο των Windows phone, λέει ο CEO της Microsoft

Δεν έχει σημασία το μερίδιο των Windows phone, λέει ο CEO της Microsoft

Ανεπαρκές για την επιβίωσή τους, χαρακτήρισε σε συνέντευξή του στις αρχές Ιανουαρίου 2016 το μερίδιο αγοράς που έχουν τα «έξυπνα» τηλέφωνα με Windows, ο επικεφαλής της Microsoft.  «Δεν έχει όμως και τόση σημασία», πρόσθεσε με έμφαση ο Σάτια Νταντέλα.

Ανεπαρκές για την επιβίωσή τους, χαρακτήρισε ο επικεφαλής της Microsoft το μερίδιο αγοράς που έχουν τα «έξυπνα» τηλέφωνα με Windows -στο 1,7% το Νοέμβριο του 2015 κατά τη Gartner. «Δεν έχει όμως και τόση σημασία το μερίδιό μας στο mobile», πρόσθεσε με έμφαση ο Σάτια Νταντέλα σε συνέντευξή του στις αρχές Ιανουαρίου 2016.

Σημασία έχει να χρησιμοποιούνται οι υπηρεσίες της Microsoft σε οποιαδήποτε συσκευή, απαντά ο νέος ακόμα CEO της εταιρείας και σχεδιάζει νοερά ένα γράφημα στο οποίο κάθε συσκευή του χρήστη δεν είναι παρά ένας κόμβος. Από κάθε κόμβο ο χρήστης πρέπει να μπορεί να προσπελάσει τις υπηρεσίες της Microsoft -εξηγώντας έτσι την απόφαση της εταιρείας να αναπτύσσει app για iOS και Android.

Ωστόσο, παρά τις δηλώσεις αυτές, η Microsoft δεν εγκαταλείπει τα Windows 10 Mobile. Επιχειρεί όμως να ανακτήσει την προσοχή των καλύτερων προγραμματιστών, μιας ελίτ που αναπόφευκτα στρέφεται στην πλέον δημοφιλή πλατφόρμα εφαρμογών για φορητές συσκευές. Το όπλο της, τα Γυαλιά Επαυξημένης Πραγματικότητας HoloLens, το ανανεωμένο Xbox One και τα Windows 10, καταλήγει ο Νταντέλα.

Με την αναβάθμιση των Windows Phone 8.1 στα Windows 10 Mobile, η Microsoft υπόσχεται smartphone με τη λειτουργικότητα των PC. Η «γέφυρα» για τη μεταφορά εφαρμογών από το δημοφιλές Android σε Windows 10 Mobile δεν είναι ακόμα έτοιμη, σε αντίθεση με εκείνη για μεταφορά app από το iOS σε Windows phone.

Η Microsoft κάλεσε το Μάιο του 2015 προγραμματιστές να φανταστούν το δικό τους app να παίρνει την μορφή ολογραμμάτων μέσω των HoloLens και τόνισε πως όσα μάθουν για την ανάπτυξη «universal app» -των εφαρμογών που μπορούν να εκτελούνται σε οποιαδήποτε συσκευή τρέχει Windows 10- μπορεί να αξιοποιηθεί για να αναπτύξουν app και για τα HoloLens.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024