Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρέωση 4000 λίρες για αγορές 7χρονου από παιχνίδι στο iPad του μπαμπά

Χρέωση 4000 λίρες για αγορές 7χρονου από παιχνίδι στο iPad του μπαμπά

Ένας Βρετανός βρέθηκε στην δύσκολη θέση να αμφισβητήσει την πληρωμή 4.000 λιρών για αγορές μέσα από το δημοφιλές παιχνίδι Jurassic World που έπαιζε επί έξι ημέρες ο επτάχρονος γιος του στο iPad.

Ένας Βρετανός βρέθηκε στην δύσκολη θέση να αμφισβητήσει την πληρωμή 4.000 λιρών για αγορές μέσα από το δημοφιλές παιχνίδι Jurassic World που έπαιζε επί έξι ημέρες ο επτάχρονος γιος του στο iPad. Η ιστορία του Mohamed Shugaa και του παιδιού του έγινε θέμα στην βρετανική Metro, όπου ο 32χρονος πατέρας αποκαλύπτει ότι οι αγορές έγιναν αφού το παιδί είχε απομνημονεύσει passcode και Apple ID για να δώσει την απαιτούμενη εξουσιοδότηση για την χρέωση της πιστωτικής κάρτας του μπαμπά. Από τις 13 έως τις 18 Δεκεμβρίου ο μικρός Faisall είχε κάνει 65 συναλλαγές, για την αναβάθμιση του τίτλου και διάφορες προσθήκες, πληρώνοντας φαινομενικά στο νόμισμα του παιχνιδιού, τα Dino Bucks (κάθε ένα από τα οποία χρεώνεται από 1,99 έως 24,99 ευρώ ή σε πακέτα 5-6 «καρτών» με κόστος περί τα 50 ευρώ).

Η πρώτη αντίδραση από την υποστήριξη της Apple ήταν μάλλον απογοητευτική, αφού οι αγορές είχαν γίνει με τη χρήση έγκυρου Apple ID. Εντούτοις, η υπόθεση είχε ευτυχές τέλος αφού τελικά η Apple δέχτηκε να επιστρέψει τα χρήματα στον Shugaa, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι οδηγίες της προς γονείς και κηδεμόνες είναι σαφείς, με κυριότερη αυτή: «Μην κοινοποιείτε τον κωδικό σας».

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024