Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιορτή για τα «δέκα χρόνια προγραμματιστής Google» διοργανώνει η εταιρεία

Γιορτή για τα «δέκα χρόνια προγραμματιστής Google» διοργανώνει η εταιρεία

Το χρόνο και το χώρο που θα φιλοξενήσει τους προγραμματιστές που αναπτύσσουν εφαρμογές για Android, Chrome OS αποκάλυψε η Google δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου της Sundar Pichai. Το Google I/O 2016 μεταφέρεται στην «αυλή» των κεντρικών γραφείων της εταιρείας «με θέα τα βουνά», στο Mountain View στην Καλιφόρνια.

Το χρόνο και το χώρο που θα φιλοξενήσει τους προγραμματιστές που αναπτύσσουν εφαρμογές για Android και Chrome OS αποκάλυψε η Google δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου της, Sundar Pichai. Το Google I/O 2016 μεταφέρεται στην «αυλή» των κεντρικών γραφείων της εταιρείας «με θέα τα βουνά», στο Mountain View στην Καλιφόρνια.

Αφορμή, η επέτειος δέκα χρόνων από το πρώτο συνέδριο που διοργάνωσε η εταιρεία στον ίδιο χώρο, το Αμφιθέατρο Shoreline, έναν συναυλιακό χώρο ικανό να φιλοξενήσει έως και 20.000 επισκέπτες -όσοι δεν μπορούν να παραστούν θα μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά με ζωντανή μετάδοση ως I/O Live. Το ραντεβού των προγραμματιστών Google ορίστηκε στις 18 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 20 Μάη 2016. Από το 2008, η έδρα του Google I/O ήταν στο συνεδριακό κέντρο Moscone στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο.

Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου παρουσιάζει γενικότερο ενδιαφέρον. Συνήθως, η Google ανοίγει το συνέδριο με ανακοινώσεις που αφορούν το μέλλον των προϊόντων της, όπως τη νέα έκδοση του Android (Android M), του ChromeOS ή ακόμα και προϊόντα hardware. Ο συναυλιακός χώρος προσφέρεται για εντυπωσιακές παρουσιάσεις και δεν αποκλείεται να τον εκμεταλλευτεί δεόντως η εταιρεία με τα αυτόνομα αυτοκίνητά της να περιφέρονται, τα ιντερνετικά της μπαλόνια και τα drone της να ίπτανται ή κάποια άλλη εντυπωσιακή επίδειξη του επόμενου πρότζεκτ με το βλέμμα στο φεγγάρι («moonshot projects»)…

Θα παρουσιάσει το δικό της smartphone η Google;

Αυτή τη φορά, πιθανολογείται ότι η Google μπορεί να παρουσιάσει το πρώτο δικό της smartphone, όταν μέχρι τώρα συνυπογράφει μόνο τα Nexus τα οποία κατασκευάζονται από συνεργαζόμενες εταιρείες όπως η Samsung, η LG ή η Huawei. Κι αυτό καθώς το Σεπτέμβριο του 2015 η Google παρουσίασε ένα τέτοιο προϊόν, το ισχυρό τάμπλετ 10,2» Pixel C, ένα Androidές κόστους 500 περίπου δολαρίων με 32GB αποθηκευτικό χώρο, τσιπ από την Nvidia (Tegra X1) με 3GB RAM και υποστηριζόμενη ανάλυση 2560×1800 με εντυπωσιακή πυκνότητα pixel 308 ppi και αυτονομία 10 ωρών και υποδοχή USB Type-C για φόρτιση και μεταφορά δεδομένων καθώς και το συνοδευτικό Pixel C Keyboard (+150 δολάρια) .

Στο Google I/O 2016 αναμένεται τέλος να δοθεί η απάντηση της Google στις φήμες που την φέρουν να ενοποιεί το Android με το Chrome OS, αν και, χωρίς να τις διαψεύδει, έχει ήδη διευκρινίσει ότι δεν εγκαταλείπει το λειτουργικό στο οποίο βασίζονται τα δημοφιλή, ιδιαίτερα στον εκπαιδευτικό τομέα, Chromebook και μάλιστα τη στιγμή που η Apple στρέφει το βλέμμα της σε αυτόν με το αναμενόμενο update του iOS στην έκδοση 9.3 διακρίνοντας πια ότι η Google έχει ήδη τη μερίδα του λέοντος.

Ανθή Παναγιωτάκη,
@anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Πέρασαν από πάνω τους και έστειλαν τη σειρά σε Game 7 (vid)

Απίστευτα πράγματα από τους Τίμπεργουλβς, οι οποίοι πάτησαν με 115-70 τους Νάγκετς στην Μινεσότα, ισοφάρισαν σε 3-3 και έστειλαν την σειρά σε Game 7.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024