Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple βλέπει, πίσω από τα Tesla, ο Έλον Μασκ

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple βλέπει, πίσω από τα Tesla, ο Έλον Μασκ

Κοινό μυστικό αποτελεί για τον Έλον Μασκ ότι η Apple εργάζεται για την κατασκευή του δικού της ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ο επικεφαλής της Tesla δεν θεώρησε ιδιαίτερα δύσκολη την ερώτηση δημοσιογράφου του BBC για τα σχέδια της εταιρείας που μπορεί να βρουν στο δρόμο τα δικά του ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Κοινό μυστικό» αποτελεί για τον Έλον Μασκ ότι η Apple εργάζεται για την κατασκευή του δικού της ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ο επικεφαλής της Tesla δεν θεώρησε ιδιαίτερα δύσκολη σχετική ερώτηση δημοσιογράφου του BBC για τα σχέδια της εταιρείας που μπορεί να βρουν στο δρόμο τα δικά του ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πρόσθεσε όμως ότι δεν είναι εύκολο να φτιάξει κανείς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, άποψη την οποία συμμερίζεται και ο επικεφαλής της General Motors, Μπομπ Λατζ.

«Είναι δύσκολο να το κρύψει, όταν προσλαμβάνει χιλιάδες μηχανικούς», είπε χαρακτηριστικά ο φιλόδοξος επιχειρηματίας. Εντούτοις, δεν φάνηκε διόλου θορυβημένος από το διαφαινόμενο ανταγωνισμό από την Apple, αφού δήλωσε ότι έτσι «θα επεκταθεί η αγορά», όταν η Tesla θα συνεχίζει να επιχειρεί για την βέλτιστη πρόταση και μάλιστα, «βοηθώντας παράλληλα και άλλους να κατασκευάσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα». Όσο για τον Τζεφ Μπέζος του Amazon και της Blue Origin που ανταγωνίζεται τη δική του Space X, o Μασκ έδειξε να τον αψηφά πλήρως, λέγοντας χαρακτηριστικά «Jeff who?».

To Tesla Model 3, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Tesla που θα απευθύνεται λόγω κόστους σε ευρύτερο κοινό από αυτό που ενδιαφέρεται για ένα Model S, αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν το τέλος του 2017, με την εταιρεία να δέχεται προπαραγγελίες ήδη από τον Μάρτιο του 2016.

Τα… δαιμονισμένα αυτοκίνητα

Νωρίτερα, ο Έλον Μασκ ενημέρωσε τους κατόχους Tesla ότι η νεότερη ενημέρωση λογισμικού 7.1 θα τους επιτρέψει να καλούν το αυτοκίνητό τους από το γκαράζ ή να παρκάρει εκεί μόνο του με ένα άγγιγμα στο τηλέφωνο ή το κλειδί του, χαρακτηρίζοντας την ενημέρωση αυτή το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση διευρυμένων δυνατοτήτων ενός αυτόνομου αυτοκινήτου στο μέλλον (Tesla Summon). Το επόμενο όμως tweet του ήταν εκείνο που έγινε viral στο Twitter:

In ~2 years, summon should work anywhere connected by land & not blocked by borders, eg you’re in LA and the car is in NY

— Elon Musk (@elonmusk) Ιανουάριος 10, 2016


Σε δύο περίπου χρόνια, το αυτοκίνητό σας θα έρχεται μόνο του να σας παραλάβει, αρκεί να υπάρχει δρόμος χωρίς σύνορα, όπως για παράδειγμα όταν εσείς βρίσκεστε στο Λος Άντζελες και εκείνο στη Νέα Υόρκη,
εκτίμησε ο Μασκ.

Το όραμά του εξάλλου, είναι να οδηγούμε στο μέλλον μόνο από χόμπι, όχι επειδή δεν γίνεται αλλιώς –τα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα είναι ηλεκτρικά και αυτόνομα, είπε ο εμπνευστής του Tesla S που προς το παρόν αναλαμβάνει να παραμείνει ή να αλλάζει τη λωρίδα κυκλοφορίας του, να προσαρμόζει την ταχύτητά του όταν γίνεται προσπέραση, να παρκάρει και να ξεπαρκάρει μόνο του, κοστίζει όμως από 75 έως και 113 χιλιάδες ευρώ.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024