Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το τελευταίο αντίο σε Internet Explorer 8, 9 και 10

Το τελευταίο αντίο σε Internet Explorer 8, 9 και 10

Το τελευταίο security update τους έλαβαν στις 12 Ιανουαρίου 2016 τρεις εκδόσεις του browser της Microsoft. Ο μόνος Internet Explorer εν ζωή είναι πλέον ο Internet Explorer 11 και ο διάδοχός του, ο Edge των Windows 10.

Το τελευταίο security update τους έλαβαν στις 12 Ιανουαρίου 2016 τρεις εκδόσεις του browser της Microsoft και συγκεκριμένα, οι εκδόσεις 8, 9 και 10 σε περιβάλλον Windows 7 SP1 και Windows Server 2008 R2. H υποστήριξη του IE 8 σταματά σε όλες τις εκδόσεις των Windows. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο για τον Internet Explorer 9 και τον Internet Explorer 10 στις ακόλουθες εκδόσεις των Windows:

  • Windows Vista SP2 (υποστήριξη και ενημερώσεις ασφαλείας για τον IE9)
  • Windows Server 2008 SP2 (IE9)
  • Windows Server 2008 IA64 Itanium (IE9)
  • Windows Server 2012 (IE10)

Η νέα τακτική της Microsoft προβλέπει υποστήριξη του browser όσο υποστηρίζεται τεχνικά και το λειτουργικό σύστημα, «μέρος του οποίου αποτελεί και ο browser», επιμένει η εταιρεία.

Η ανακοίνωση αναμένεται να επηρεάσει ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις, όπου σε ποσοστό 55% τα Windows 7 παραμένουν η προτιμώμενη έκδοση των Windows, ενώ η εξαίρεση των Vista δεν αναμένεται να ικανοποιήσει τα τμήματα ΙΤ. Από την πλευρά των προγραμματιστών, το τέλος της υποστήριξης των εκδόσεων αυτών του ΙΕ αναμένεται να τους ανακουφίσει αφού δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχούν εάν η εφαρμογή τους εκτελείται. και μάλιστα σωστά. σε αυτές τις εκδόσεις -αν και προηγουμένως θα πρέπει να εξετάσουν τα στατιστικά στοιχεία χρήσης των εφαρμογών τους για να προσδιορίσουν σε ποιο βαθμό θα επηρεαστούν οι χρήστες τους.

Οι χρήστες προτρέπονται στο εξής να κατεβάσουν τη νεότερη έκδοση του Internet Explorer που ταιριάζει στην έκδοση των Windows που χρησιμοποιούν. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την απαρχαιωμένη πλέον έκδοση του ΙΕ, οι χρήστες καλούνται να αναβαθμίσουν αφού θεωρείται τεράστιο λάθος να συνεχίζουν να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε λογισμικό, ιδιαίτερα πρόγραμμα πλοήγησης στο Ίντερνετ, που δεν υποστηρίζεται πλέον από την εταιρεία που το ανέπτυξε. Κι αυτό καθώς, καραδοκεί ο κίνδυνος για επιχείρηση χάκινγκ από ανθρώπους που θα εκμεταλλευτούν κενά ασφαλείας που ανακαλύπτονται, χωρίς πλέον να απασχολούν την Microsoft.

Ο μόνος Internet Explorer εν ζωή είναι πλέον ο Internet Explorer 11 και ο διάδοχός του, ο Edge των Windows 10.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024