Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Apple κερδίζει από το, επικριτέο κατά τον Κουκ, μοντέλο της Google

Η Apple κερδίζει από το, επικριτέο κατά τον Κουκ, μοντέλο της Google

Από τα πρακτικά πρόσφατης δίκης μεταξύ των Oracle και Google προκύπτει ότι, μόνο το 2014 η Google κατέβαλλε 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην Apple από όσα κέρδισε με διαφημίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης με τη μηχανή της στα iPhone.

Από τα πρακτικά πρόσφατης ακροαματικής διαδικασίας σε αμερικανική αίθουσα δικαστηρίου μεταξύ των Oracle και Google προκύπτει ότι, μόνο το 2014 η Google κατέβαλλε 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην Apple για να διατηρήσει τη μηχανή αναζήτησής της στο iPhone. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο ποσοστό που αναλογεί στην Apple από τα έσοδα που αποκόμισε η Google από τις διαφημίσεις στα αποτελέσματα των αναζητήσεων των χρηστών στο iPhone.

Οι δύο εταιρείες έχουν σχετική συμφωνία διαμοιρασμού των κερδών για να παραμείνει το Google Search στην προνομιακή θέση του default στο Safari για iOS, σύμφωνα με την αναφορά δικηγόρου της Oracle στις 14 Ιανουαρίου, όπως μεταφέρει το Bloomberg. Τα μερίδια ωστόσο παραμένουν μυστικά, ως ευαίσθητο, «επιχειρηματικό μυστικό».

Το γεγονός ότι η Google μοιράζεται τα έσοδα που προκύπτουν από το επιχειρηματικό μοντέλο που επικρίνει ο νυν επικεφαλής της Apple, δεν μπορεί παρά να τον εκθέτει. Τον Ιούνιο του 2015, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple τιμήθηκε με την ύψιστη αναγνώριση του EPIC, του αμερικανικού Κέντρου Πληροφόρησης για το Ηλεκτρονικό Απόρρητο, για τον σεβασμό που επιδεικνύει στην ιδιωτικότητα ως επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας τεχνολογίας στον κόσμο. Στην ομιλία του τότε, ο Τιμ Κουκ απευθύνθηκε εμμέσως πλην σαφώς σε Google και Facebook καυτηριάζοντας το επιχειρηματικό τους μοντέλο που βασίζεται, όπως χαρακτηριστικά είπε, «στη ρευστοποίηση σε χρήμα των προσωπικών δεδομένων εσκεμμένα εφησυχασμένων χρηστών των δωρεάν υπηρεσιών τους».

H Oracle μάχεται στα δικαστήρια την Google με το επιχείρημα ότι εκμεταλλεύτηκε τη δική της Java για να αναπτύξει το Android, χωρίς να την αποζημιώσει -τώρα απαιτεί $1 δις. Κατά τη διαδικασία, επιχειρηματολογεί παρουσιάζοντας στο δικαστήριο πόσα κερδίζει η Google από το Android: 31 δισ. από τα οποία 21 δισ. είναι κέρδη. Η Google στο μεταξύ, επιχειρεί να πείσει το δικαστήριο ότι αυτοί οι αριθμοί δεν θα πρέπει να δημοσιεύονται.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024