Ούτε διαφημίσεις, ούτε συνδρομή, αρκεί να είσαι σταρ

Οι σταρ δεν βλέπουν διαφημίσεις στο Twitter

Οι σταρ δεν βλέπουν διαφημίσεις στο Twitter
H υπηρεσία δεν επιβεβαίωσε την υποψία του γνωστού δημοσιογράφου, εντούτοις αρκούν η μαρτυρία του ιδίου και άλλων ακόμα πιο «διάσημων» συναδέλφων του στην υπηρεσία.   (Φωτογραφία:  Reuters )
Υπάρχουν λίγοι, εκλεκτοί και πολύτιμοι που δεν υπόκεινται στη διαρκή προβολή διαφημίσεων στο Twitter, χωρίς να πληρώνουν, έστω και μυστικά, γι'αυτό. Απόδειξη, ο ίδιος ο δημοσιογράφος του μέσου που μεταφέρει την είδηση, ο οποίος δεν διαψεύδεται από την υπηρεσία microblogging.

O Πήτερ Κάφκα, δημοσιογράφος στο ReCode, διαπίστωσε ότι, με 70.000 ακόλουθους και αδιαμφισβήτητη τη διάδοση των tweet του στους κύκλους των technofreak, βρίσκεται στον κλειστό κύκλο εκείνων που δεν τους στέλνονται μηνύματα προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών. Κι αυτό για να μην κουραστεί και φύγει, παίρνοντας μαζί του και το πιστό κοινό του. Οι πηγές του Κάφκα του αποκαλύπτουν ότι πράγματι, προ τριμήνου η υπηρεσία εμπλούτισε τους αλγορίθμους της με συνθήκες και παραμέτρους που εξαιρούν χρήστες από το σερβίρισμα διαφημίσεων -ανάλογα με τον αριθμό των follower που έχουν και τη διάδοση που έχουν τα μηνύματά τους ή/και άλλα κριτήρια.

Η πρακτική πάντως δεν ευχαριστεί τον ίδιο τον Κάφκα, ο οποίος προτείνει στον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Τζακ Ντόρσι να εξετάσει ένα διαφορετικό, και πολύ γνωστό, μοντέλο που δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να απαλλαγεί απο τις διαφημίσεις εάν πληρώσει γι'αυτό -το συνδρομητικό μοντέλο.

Διαβάστε επίσης:

In.gr Τεχνολογία

Ειδήσεις:  Περισσότερες ειδήσεις

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Θέματα: