Υποδιπλασιάστηκαν οι πωλήσεις

Συνεχίζεται η πτωτική πορεία των Microsoft Lumia στην αγορά

Συνεχίζεται η πτωτική πορεία των Microsoft Lumia στην αγορά
  (Φωτογραφία:  Associated Press )
Στο μισό έπεσαν οι πωλήσεις των Windows Phone το τελευταίο τρίμηνο του 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, παρά το γεγονός ότι η Microsoft ολοκλήρωσε τη χρονιά με περισσότερα έσοδα από όσα εκτιμούσαν οι αναλυτές.  Η εκτίμηση για τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου είναι δυσοίωνη, σημείωσε ο οικονομικός διευθυντής της πολυεθνικής εταιρείας.

Η Microsoft διέθεσε 4,5 εκατομμύρια Lumia, αριθμός μειωμένος κατά 57% μέσα σε ένα χρόνο (10,5 εκατομμύρια Lumia). Τα έσοδα από τη διάθεση των συσκευών μειώθηκαν αντίστοιχα κατά 53%, στα 1,2 δισ. δολάρια. Εντούτοις, δεν ακολουθούν την ίδια πτωτική πορεία οι υπόλοιπες συσκευές που φέρουν την υπογραφή της -Surface Pro 4, Surface Book-, με το τμήμα συσκευών να αποφέρει 26% λιγότερα έσοδα στο τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 (έσοδα 1,35 δισ. δολάρια).

Παρά το γεγονός, η Microsoft συνεχίζει να επενδύει στον εμπλουτισμό του Windows Store με apps, κυρίως διευκολύνοντας τη μεταφορά εφαρμογών που έχει αναπτυχθεί για το ανταγωνιστικό iOS.

O διευθύνων σύμβουλος της Microsoft προτίμησε να αναφερθεί στο μυστικό της επιτυχίας της εταιρείας, το Microsoft Cloud -κυρίως το Outlook.com και το Office 365, το Azure αλλά και τον παλαιότερο Microsoft Exchange Server.  Τα ετήσια έσοδα της εταιρείας εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια από τη διάθεση υπηρεσιών από τους διακομιστές της, σημαντικά αυξημένα από τα 5,5 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα έσοδα της Microsoft για το τρίμηνο ήταν 23,8 δισεκατομμύρια δολάρια, μειωμένα κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες από την αντίστοιχη περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα.

Νωρίτερα, ο Σάτια Ναντέλα είχε χαρακτηρίσει «ανεπαρκές για την επιβίωσή τους» το μερίδιο αγοράς που έχουν τα «έξυπνα» τηλέφωνα με Windows -στο 1,7% το Νοέμβριο του 2015 κατά τη Gartner.  «Δεν έχει όμως και τόση σημασία το μερίδιό μας στο mobile», είχε προσθέσει με έμφαση ο Σάτια Νταντέλα σε συνέντευξή του στις αρχές Ιανουαρίου 2016.

In.gr Τεχνολογία

Ειδήσεις:  Περισσότερες ειδήσεις

Τα σχόλιά σας

  • κοιτάξτε, δεν πάμε καλά με τις πωλήσεις...

    οπότε δεν έχει σημασία το μερίδιό μας στην αγορά. Προφανώς άλλο ένα ακριβό λάθος του Μπάλμερ. Παρέλαβε από τον Gates έναν αχτύπητο κολοσσό και παρέδωσε μια εταιριούλα της πλάκας. Δεκαπέντε χρόνια μετά, η επιβίωση της microsoft εξαρτάται ακόμη από γηρασμένα προϊόντα (windows office) για τα οποία κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα πάνε ακόμα. Όλα τα καινούργια προϊόντα που έβγαλαν, απέτυχαν εμπορικά. Τα περισσότερα παταγωδώς. #0001

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Θέματα: