Απειλή για το Netflix;

Ξεκινά το streaming ταινιών στον browser (και) από το Pirate Bay

Ξεκινά το streaming ταινιών στον browser (και) από το Pirate Bay
Το plugin που επιτρέπει τη μετάδοση ταινιών από τον browser -με υποστήριξη Chromecast, AirPlay και DLNA- ονομάζεται Torrents Time και αναμένεται να θορυβήσει ιδιαίτερα συνδρομητικές υπηρεσίες streaming ταινιών, όπως η Netflix.  
Μια νέα τεχνολογία που επιτρέπει τη διαδικτυακή μετάδοση ταινιών που διατίθενται υπό μορφή torrent από τον browser αξιοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα ευρετήρια torrent, το The Pirate Bay. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να βλέπει στον browser ταινίες που μοιράζονται χρήστες online κομμάτι-κομμάτι υπό μορφή αρχείου torrent, χωρίς να χρειαστεί να τις κατεβάσει, με τεχνολογία ροής.

  • Εκτός από το Get this torrent στο Pirate Bay, ο χρήστης τώρα μπορεί να επιλέξει Stream It!, παρά το γεγονός ότι η υπηρεσία διανύει περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας (είναι σε beta).
Οι πρώτες κριτικές για την ποιότητα της μετάδοσης είναι ενθαρρυντικές, αφού παρατηρείται ότι η μετάδοση είναι απρόσκοπτη αφού προηγηθεί η προκαταρκτική προσωρινή αποθήκευση ενός μέρους της ταινίας.

Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε από μια ανώνυμη ομάδα και χρησιμοποιήθηκε αρχικά από το Popcorn-Time.se -ενός εξαιρετικά δημοφιλούς app για το streaming torrent- ονομάζεται Torrents Time.  Το Torrents Time διατίθεται υπό μορφή plugin στον browser (σε Windows 7 ή νεότερη έκδοση των Windows σε Chrome ή Firefox, αλλά και σε Mac OS X 10.8+), το οποίο καλείται να κατεβάσει ο χρήστης.

Το Torrents Τime ενσωματώνει στο πρόγραμμα περιήγησης στον Ιστό τον απαραίτητο torrent client καθώς και το επίσης απαιτούμενο πρόγραμμα αναπαραγωγής (πολλών) βίντεο φορμά. Συνιστάται δε, η χρήση VPN -για την απόκρυψη της μοναδικής διεύθυνσης IP του μηχανήματος που ζητά την προβολή του torrent.

Κατά το κατέβασμα του torrents-time plugin, ο χρήστης παραπέμπεται σε διάφορους παρόχους συνδρομητικών VPN, αν και μπορεί να χρησιμοποιήσει το δικό του, ωστόσο από το μοίρασμα αυτών των εσόδων προσδοκούν να κερδίσουν οι κάτοχοι δικτυακών τόπων που θα ενσωματώσουν το Torrents Time στη σελίδα τους.

Το TorrentsTime είναι στη διάθεση των δημιουργών δικτυακών τόπων από το GitHub, γεγονός που σημαίνει ότι αναμένεται να πολλαπλασιαστούν οι υπηρεσίες μετάδοσης με streaming, οι οποίες αργά ή γρήγορα θα αποτελέσουν μια ακόμα πρόκληση για τη βιομηχανία του θεάματος. Αυτή τη φορά, δεν απειλούνται οι πωλήσεις των χειροπιαστών μέσων διάθεσης των έργων, αλλά οι συνδρομητικές υπηρεσίες streaming όπως το Netflix ή το Spotify, αφού με το torrents time καθίσταται εφικτή η μετάδοση δημοφιλούς περιεχομένου που υπάρχει ήδη υπό μορφή torrent («πειρατικό») με τεχνολογία ροής από τον browser.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Ειδήσεις:  Περισσότερες ειδήσεις

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Θέματα: