Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επισκεφτείτε το Μουσείο των Ιών των χαρούμενων χάκερ του παρελθόντος

Επισκεφτείτε το Μουσείο των Ιών των χαρούμενων χάκερ του παρελθόντος

Με τη διαβεβαίωση του διαχειριστή του, Mikko Hypponen, ότι τις δεκαετίες του 1980, 1990 η βούληση των χάκερ που εισέβαλλαν απρόσκλητοι στους υπολογιστές μας δεν έκρυβε δόλο αλλά χαρακτηριζόταν από χιουμοριστική διάθεση, δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου επισκέπτονται το Malware Museum.

Με τη διαβεβαίωση του έμπειρου Φινλανδού διαχειριστή του, Mikko Hypponen, γνωστού μηχανικού ασφαλείας που εργάζεται στην εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού ασφαλείας F-Secure, ότι τις δεκαετίες του 1980, 1990 η βούληση των χάκερ που εισέβαλλαν απρόσκλητοι στους υπολογιστές μας δεν έκρυβε δόλο αλλά χαρακτηριζόταν από χιουμοριστική διάθεση, δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου επισκέπτονται το νεοσύστατο ψηφιακό Malware Museum.

Στο μουσείο ιών του Archive.org μπορεί να βρει κανείς μια συλλογή από 78 ιούς εποχής MS-DOS. Αυτή τη φορά, οι χρήστες καλούνται να τους κατεβάσουν οικειοθελώς στο σύστημά τους ή να τους δουν να καταστρέφουν μέσα σε ένα (ασφαλές) παράθυρο του browser, όπου εκτελούνται όπως θα έτρεχαν σε ένα συμβατό σύστημα (με emulator).



Βόλτες στο σύστημά σας θα έκανε ο Q-Walker…

Εντούτοις, ο Hypponen -ο οποίος πρώτος δώρισε μια συλλογή 30 «απενεργοποιημένων» ιών, η οποία στη συνέχεια συμπληρώθηκε από τον Ντάνιελ Γουάιτ– είχε προηγουμένως φροντίσει να αφαιρέσει τον κώδικα που είχε «καταστροφικές» συνέπειες, αφήνοντας μόνο τα συχνά διασκεδαστικά μηνύματά των εισβολέων. Ανάμεσά τους, ο κώδικας του Q Casino.com, ο οποίος πανωγράφει τον κρίσιμο πίνακα του συστήματος διαχείρισης αρχείων του λειτουργικού, κλέβει αντίγραφα των αρχείων του χρήστη και του δίνει τη δυνατότητα να τα πάρει πίσω, εάν… κερδίσει ένα παιχνίδι τζακπότ!

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024