Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς αξιοποίησαν τρεις δάσκαλοι την τεχνολογία για να διδάξουν καλύτερα

Πώς αξιοποίησαν τρεις δάσκαλοι την τεχνολογία για να διδάξουν καλύτερα

O Δημήτρης Αίσωπος μαθαίνει κοινωνικές ιστορίες με animation σε παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, ο Βασίλης Βαρβαρήγος ευαισθητοποιεί τους μαθητές του απέναντι στο AIDS και ο Γιάννης Σουδίας τους μαθαίνει τα κλάσματα με έναν ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο. Οι προσπάθειές τους αναδείχτηκαν στο διαγωνισμό Microsoft MIXathon Challenge 2016, αφού αξιοποίησαν το Office Mix, ένα πρόσθετο του PowerPoint για να εμπλουτίσουν τα μαθήματά τους.

Στις 18 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Microsoft MIXathon Challenge, στον οποίο τρεις έλληνες εκπαιδευτικοί βραβεύτηκαν για την βέλτιστη αξιοποίησή του στην τάξη.

Το Office Mix, είναι μια επέκταση του Microsoft PowerPoint που διατίθεται δωρεάν. Σκοπός της, να διευκολύνει τη μετατροπή των παρουσιάσεων σε ευχάριστα, διαδραστικά online μαθήματα τα οποία μπορούν να μοιράζονται μεταξύ τους μαθητές και συνάδελφοι μέσα από το OneNote, στο διαδίκτυο ή στο αντίστοιχο σύστημα διαχείρισης μάθησης.

Ο Δημήτρης Αίσωπος είναι ειδικός παιδαγωγός στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόλου και αξιοποίησε το Office Mix για να ψηφιοποιήσει τις κοινωνικές ιστορίες ώστε να λάβουν μορφή ελκυστικού για τα παιδιά animation. Τις ανέβασε στο Διαδίκτυο και έτσι, μπορείτε να δείτε πώς διδάσκει παιδιά στο φάσμα του αυτισμού για παράδειγμα, ότι θα πρέπει να τακτοποιούν το δωμάτιό τους.

  • Η βραβευμένη ως η καλύτερη εργασία στο MIXathon Challenge του Δημήτρη Αίσωπου δημοσιεύεται στη διεύθυνση https://mix.office.com/watch/1t85n0siypce

Η εργασία του Δημήτρη Αίσωπου βραβεύτηκε και στην ειδική κατηγορία για εργασίες με θέμα την «Ειδική Εκπαίδευση». Το βραβείο του θα παραλάβει από τον χορηγό του διαγωνισμού σε αυτήν την κατηγορία, την ελληνική startup Kinems –kinems.com, η οποία, με τη βοήθεια της κάμερας Microsoft Kinect, έχει δημιουργήσει μια μέθοδο μάθησης με βάση το παιχνίδι, για παιδιά με πολλαπλές μαθησιακές δυσκολίες.

Ο Βασίλης Βαρβαρήγος, υπεύθυνος εκπαιδευτικός στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, κέρδισε τη δεύτερη θέση, με τη συμμετοχή του, στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας της Β’ Λυκείου, με τίτλο “AIDS_for_MIXathon” , η οποία έχει ως αντικείμενο την ασθένεια του AIDS και τον ιό που προκαλεί τον HIV.

  • Το αποτέλεσμα της δουλειάς του κου Βαρβαρήγου που αξιοποιεί το Office Mix δημοσιεύεται στη διεύθυνση https://mix.office.com/watch/1rdtoczyom741

Όπως δήλωσε «Ο διαγωνισμός Microsoft MIXathon Challenge αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για εμένα και τους μαθητές μου να εξοικειωθούμε με το νέο πρόσθετο Office MIX. Μέσα από τη διερευνητική μάθηση και τη δημιουργία, οι μαθητές μου ευαισθητοποιήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι σε μια ιδιαίτερα σοβαρή ασθένεια, το AIDS, και τις κοινωνικές της προεκτάσεις. Και τώρα, μέσα από το mix.office.com, οι ίδιοι μεταφέρουν τις γνώσεις που απέκτησαν στους συμμαθητές τους (και όχι μόνον). Η βράβευση αυτή, ως επιστέγασμα της προσπάθειάς μας, με γεμίζει χαρά και διάθεση για ακόμα περισσότερο MIXing με τους μαθητές μου.»

Τέλος, o Γιάννης Σουδίας, καθηγητής στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, κατέκτησε την τρίτη θέση με το καινοτόμο μάθημα «Εισαγωγή στα Κλάσματα», στόχος του οποίου είναι να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν, μέσα από απλά παραδείγματα, τα κλάσματα, υπογραμμίζοντας ότι «Το Office Mix αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο στα χέρια εκπαιδευτικών και μαθητών. Εύκολα και απλά μπορούν να δημιουργηθούν αποτελεσματικά διαδραστικά μαθήματα. Ήταν μια μοναδική ευκαιρία για μένα και τους μαθητές μου να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε το καλύτερο μας μάθημα».

  • Η «Εισαγωγή στα κλάσματα» από το δάσκαλο Σουδία είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση https://mix.office.com/watch/b4tu1yt8kh0i και απευθύνεται σε παιδιά της Γ’ Δημοτικού.

Οι τρεις νικητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη εκδήλωση εκπαιδευτικών, Global Educator Exchange, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2016 στη Βουδαπέστη. Τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στην επόμενη πρόκληση που θα αναλάβουν πρόθυμα.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024