Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νοσοκομείο στις ΗΠΑ μολύνεται από ransomware και καταβάλλει τα λύτρα

Νοσοκομείο στις ΗΠΑ μολύνεται από ransomware και καταβάλλει τα λύτρα

Το νοσοκομείο Hollywood Presbyterian Medical Center ανέκτησε την πρόσβαση στο κρίσιμης σημασίας πληροφοριακό του σύστημα, δέκα ημέρες μετά την ηλεκτρονική κατάληψή του από άγνωστους και αφού υπέκυψε στις απαιτήσεις τους: κατέβαλλε περίπου 17 χιλιάδες δολάρια σε bitcoin για να πάρει το κλειδί της αποκρυπτογράφησης των ηλεκτρονικών ιατρικών φακέλων στις 15 Φεβρουαρίου 2016.

Το ιατρικό κέντρο στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ Hollywood Presbyterian Medical Center ανέκτησε την πρόσβαση στο κρίσιμης σημασίας πληροφοριακό του σύστημα, δέκα ημέρες μετά την ηλεκτρονική κατάληψή του από άγνωστους και αφού υπέκυψε στις απαιτήσεις τους: κατέβαλλε περίπου 17 χιλιάδες δολάρια σε bitcoin για να πάρει το κλειδί της αποκρυπτογράφησης των ηλεκτρονικών ιατρικών φακέλων στις 15 Φεβρουαρίου 2016.

Σύμφωνα με τον Άλεν Στέφανεκ, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του νοσοκομείου, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι υπήρξε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε στοιχεία ασθενών ή εργαζόμενων στο κέντρο.

Τα πρώτα δείγματα της κυβερνοεπίθεσης έγιναν αντιληπτά στις 5 Φεβρουαρίου και αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήταν αδύνατη η πρόσβαση σε κάποια πληροφοριακά συστήματα, γεγονός που απέτρεπε την ηλεκτρονική ενδοεπικοινωνία.

«Το να καταβάλλουμε τα λύτρα ήταν ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να ανακτήσουμε τα συστήματά μας», δηλώνει ο επικεφαλής του νοσοκομείου.

Έκπληξη είχε προκαλέσει τον Οκτώβριο του 2015 δήλωση πράκτορα του FBI Τζόσεφ Μποναβόλτα, ο οποίος αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Δίωξη με το ransomware γνωστό ως CryptoWall είπε ότι «για να είμαι ειλικρινής, συχνά τους συμβουλεύουμε να πληρώσουν τα λύτρα», συμπληρώνοντας με βεβαιότητα ότι έτσι, θα ανακτήσουν την πρόσβαση.

Associated Press,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024