Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέλος στο Error 53 που αχρηστεύει iPhone και iPad - Θυσία, το TouchID

Τέλος στο Error 53 που αχρηστεύει iPhone και iPad – Θυσία, το TouchID

Η Apple ανακοίνωσε τη διάθεση της ενημέρωσης του iOS 9.2.1 που αντιμετωπίζει το Error 53 που καθιστά άχρηστα iPhone και iPad με αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος TouchID όταν διακρίνει ότι έχει αντικατασταθεί η οθόνη ή άλλα μέρη τους, όχι όμως από τη δική της εξουσιοδοτημένη υποστήριξη. Το λάθος δεν θα εμφανίζεται πλέον, ακόμα και αν η αλλαγή του εξαρτήματος που επηρεάζει το TouchID δεν έγινε με την υποστήριξη της Apple, σημειώνει η εταιρεία.

Η Apple ανακοίνωσε τη διάθεση της διορθωμένης ενημέρωσης του iOS 9.2.1, ένα update που αντιμετωπίζει το Error 53. Το λάθος αυτό σημαίνει ότι iPhone και iPad παύουν να λειτουργούν. Κι αυτό καθώς, εμφανίζεται όταν μέρος της συσκευής έχει αντικατασταθεί από μη εξουσιοδοτημένο κέντρο υποστήριξης και επηρεάζει τον αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος TouchID. Το λάθος δεν θα εμφανίζεται πλέον, ακόμα και αν η αλλαγή του εξαρτήματος που επηρεάζει το TouchID δεν έγινε με την υποστήριξη της Apple, σημειώνει η εταιρεία. Ωστόσο, ο αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος δεν λειτουργεί ξανά, καθώς για λόγους ασφαλείας, πρέπει να αντικατασταθεί μόνο από την Apple, πρακτική που θεωρείται θεμιτή.

Εντούτοις, δικηγορικό γραφείο στο Σιατλ των Ηνωμένων Πολιτειών ετοιμάζει μαζική προσφυγή χρηστών όλων των μοντέλων που μπορεί να εμφανιστεί το διαβόητο Error 53 -iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air 2, iPad Pro, και iPad Mini 3, iPad Mini 4. Η επίσημη υποστήριξη της Apple είναι ακριβότερη και η υποχρεωτική παραπομπή σε αυτήν συνιστά αθέμιτη πρακτική, υποστηρίζουν οι δικηγόροι της PCVA Law.

Όπως εξηγεί τώρα η εταιρεία, εάν το iPhone ή το iPad έχει το TouchID, το λειτουργικό ελέγχει εάν ο αισθητήρας του «ταιριάζει» με άλλα μέρη της συσκευής όταν γίνεται επαναφορά ή ενημέρωση -κι αυτό για λόγους ασφαλείας.

Όταν δεν το αναγνωρίζει, τότε ο έλεγχος επιστρέφει μήνυμα λάθους, η ενημέρωση δεν ολοκληρώνεται και ο χρήστης καλείται να συνδέσει τη συσκευή σε υπολογιστή μέσω iTunes ή βλέπει το μήνυμα ενός άγνωστου λάθους (53).

Οι χρήστες καλούνται να κάνουν υποχρεωτική επανεκκίνηση, -πατώντας παρατεταμένα το κουμπί ύπνου/αφύπνισης και το κουμπί Αφετηρίας για 10 δευτερόλεπτα τουλάχιστον, μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα επιλύεται με βεβαιότητα και οι χρήστες παραπέμπονται στην Υποστήριξη της Apple.

Είναι δε φανερό πως η Apple γνωρίζει ότι το λάθος οφείλεται σε ενδεχόμενη αντικατάσταση εξαρτήματος από τρίτους, ανεπίσημους παρόχους υποστήριξης, αφού απευθύνεται στους χρήστες που το έπραξαν και τους παραπέμπει στον τιμοκατάλογο των δικών της υπηρεσιών υποστήριξης.

Σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση, η Apple διέθεσε μια ανανεωμένη έκδοση του iOS 9.2.1 για να ανακάμψουν τα iPhone που απενεργοποιήθηκαν λόγω του λάθους 53 -αποκλειστικά μέσω iTunes. Αυτή η ενημέρωση θα αποτρέψει την επανεμφάνιση του σφάλματος 53 «ακόμα και για όσους αντικατέστησαν το κουμπί Home σε μη εξουσιοδοτημένο κέντρο υποστήριξης».

  • Το update, επισημαίνει το TechCrunch, δεν επιφέρει την επαναλειτουργία του αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος, χρειάζεται αντικατάσταση από την εξουσιοδοτημένη υποστήριξη -στις ΗΠΑ, εάν έχει σημειωθεί τέτοιο περιστατικό και ο πελάτης πλήρωσε για την αντικατάσταση του πλήκτρου Home με τον αισθητήρα του TouchID, όντας εκτός εγγύησης, τότε γίνεται επιστροφή χρημάτων.
  • Ο αισθητήρας πρέπει να αντικατασταθεί και μάλιστα από την Apple, κι αυτό για σοβαρούς λόγους ασφαλείας, επισημαίνει ο έγκυρος δικτυακός τόπος -διαφορετικά, εάν στο service από τρίτο υπάρχει η πρόθεση -ή είναι επιρρεπές το ίδιο το εξάρτημα που αντικατέστησε τον αισθητήρα του TouchID- θα μπορούσε να σημειωθεί μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στη συσκευή, καθιστώντας το κλείδωμα με το δακτυλικό αποτύπωμα άχρηστο.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024