Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εντυπωσιακή επίδειξη του Άτλαντα, του ανθρωποειδούς ρομπότ της Google

Εντυπωσιακή επίδειξη του Άτλαντα, του ανθρωποειδούς ρομπότ της Google

To ανθρωποειδές ρομπότ Atlas που κατασκευάστηκε από την Boston Dynamics για στρατιωτικούς σκοπούς και η οποία έχει περιέλθει στα χέρια της Google από το Δεκέμβριο του 2013, έχει εξελιχθεί σημαντικά από την πρώτη εμφάνισή του πριν τρία χρόνια. Η εταιρεία δημοσίευσε βίντεο στο οποίο ο (μικρότερος) Άτλαντας περπατά με άνεση στο χιόνι, σηκώνει κιβώτια, ανοίγει πόρτες, πέφτει και σηκώνεται χωρίς δυσκολία, ακόμα και όταν οι άνθρωποι γίνονται ενοχλητικοί.

To ανθρωποειδές ρομπότ Atlas που κατασκευάστηκε από την Boston Dynamics για στρατιωτικούς σκοπούς έχει εξελιχθεί σημαντικά από την πρώτη εμφάνισή του πριν τρία χρόνια. Η εταιρεία έχει περιέλθει στα χέρια της Google ήδη από το Δεκέμβριο του 2013.

Η Boston Dynamics δημοσίευσε βίντεο στο οποίο ο (μικρότερος) Άτλαντας περπατά με άνεση στο χιόνι, σηκώνει κιβώτια, ανοίγει πόρτες, πέφτει και σηκώνεται χωρίς δυσκολία, ακόμα και όταν οι άνθρωποι γίνονται ενοχλητικοί. Δείτε το ρομπότ Άτλας «της επόμενης γενιάς»:

O Άτλαντας έχει ύψος 1,75μ και βάρος 82 κιλά -πολύ πιο κοντός και ελαφρύς από το προηγούμενο μοντέλο του 1,90μ και των 156 κιλών που είχε αναπτυχθεί για το ρομποτικό διαγωνισμό DARPA Robotics Challenge. Το βάδισμά του βασίζεται σε υδραυλικό και όχι ηλεκτρικό σύστημα, και η δυνατότητά του να ανακτά την ισορροπία του είναι ένα από τα σημαντικότερα κατορθώματά του -ιδιαίτερα όταν τρέχει. Άγνωστο παραμένει σε ποιο βαθμό όλα όσα εμφανίζεται να κάνει το ρομπότ στο βίντεο του κατασκευαστή γίνονται αυτόνομα -χωρίς ανθρώπινο χειρισμό ή παρέμβαση.

  • Παρεμπιπτόντως, το Σάββατο 9 Απριλίου στο φεστιβάλ επιστήμης της Αθήνας, Athens Science Festival, ο Δρ Ντάνιελ Γουόλπερτ, καθηγητής στο τμήμα μηχανικής του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, θα απαντήσει, μεταξύ άλλων, στο ερώτημα «Τι λείπει από ένα ρομπότ για να περπατήσει σαν άνθρωπος;» από τη σκοπιά του νευροεπιστήμονα. Ο Δρ Γουόλπερτ επιμένει ότι ο εγκέφαλος υπάρχει για έναν και μοναδικό λόγο: για να μας χαρίζει την κίνηση. Στην ομιλία του με τίτλο «Γιατί υπάρχει ο εγκέφαλος;» στις 20:00, ο Δρ. Γουόλπερτ, θα ξεναγήσει το κοινό του Athens Science Festival στην πολυπλοκότητα που συνοδεύει την κάθε φαινομενικά φυσική και αβίαστη κίνησή μας και θα αποκαλύψει γιατί δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να φτιάξουμε μηχανές που εκτελούν εξίσου επιδέξιες κινήσεις (τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024