Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Apple θα αλλάξει λουκέτο, αν ξεκλειδώσει το iPhone του Σαν Μπερναντίνο

Η Apple θα αλλάξει λουκέτο, αν ξεκλειδώσει το iPhone του Σαν Μπερναντίνο

Καθώς εντείνεται η πίεση στην Apple να αποκρυπτογραφήσει το iPhone 5C του Syed Rizwan Farook, ενός από τους εκτελεστές του Σαν Μπερναντίνο, η εταιρεία φέρεται κατ'επανάληψη να αναπτύσσει τεχνολογία κρυπτογράφησης της επόμενης γενιάς ώστε να αφοπλίσει αμέσως την μέθοδο αποκρυπτογράφησης που της ζητείται επιτακτικά τώρα.

Καθώς εντείνεται η πίεση στην Apple να αποκρυπτογραφήσει το iPhone 5C του Syed Rizwan Farook, ενός από τους εκτελεστές του Σαν Μπερναντίνο, η εταιρεία φέρεται κατ’επανάληψη να αναπτύσσει τεχνολογία κρυπτογράφησης της επόμενης γενιάς ώστε να αφοπλίσει αμέσως την μέθοδο αποκρυπτογράφησης που της ζητείται επιτακτικά τώρα.

Στο iPhone του Farook έγινε γνωστό ότι οι ντετέκτιβ επιχείρησαν να προκαλέσουν την αυτόματη λήψη αντιγράφων αρχείων στο iCloud, συνδέοντας τη συσκευή σε ένα γνωστό δίκτυο Wi-Fi. Εντούτοις, είχαν προηγουμένως αλλάξει το Apple ID του, γεγονός που απέτρεψε τον συγχρονισμό -αν υποθέσει κανείς ότι ο χρήστης είχε αυτοματοποιήσει τη λήψη backup. Εάν υπήρχαν οι προϋποθέσεις, η Apple θα μπορούσε να κατεβάσει το τελευταίο backup από τους διακομιστές της για το iCloud.

Το γεγονός αποκαλύπτει ότι υπάρχει ένα κενό ασφαλείας που θεωρητικά θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν επίδοξοι εισβολείς, και αποτελεί ένα αυτά που θα αντιμετωπίσει η επόμενη γενιά της τεχνολογίας κρυπτογράφησης που λέγεται ότι αναπτύσσει η Apple, σε δύο δημοσιεύματα -των Τάιμς της Νέας Υόρκης και τους Financial Times που αναδημοσιεύει το AppleInsider.

Οι δοκιμές για τα κλειδιά εισόδου στο iCloud θα είναι περιορισμένες, ώστε να αποφεύγονται αλλεπάλληλες προσπάθειες ταιριάσματος με τυχαίους κωδικούς παραγόμενους από ισχυρό υπολογιστή (επίθεση brute force). Παράπλευρη συνέπεια, λογαριασμοί «ζόμπι», που δεν θα μπορεί να ξεκλειδώσει ούτε η Apple εάν ο χρήστης ξεχάσει το κλειδί του για το iCloud.

Ο Τιμ Κουκ έχει δηλώσει κατ’επανάληψη ότι αντιτίθεται στο δικαστικό αίτημα και σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC έχει χαρακτηρίσει τη δημιουργία μιας τέτοιας παράκαμψης της κρυπτογράφησης ισοδύναμη με «καρκίνο του λογισμικού». H Apple έχει κάθε λόγο να προβάλλει την αντίθεσή της ακόμα και σε κυβερνητικά αιτήματα, αφού τα δεδομένα που αποθηκεύονται στα smartphone -στην προκειμένη περίπτωση σε iPhone- είναι ολοένα περισσότερα, κρίσιμα, και κυρίως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα: στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του χρήστη, δακτυλικά αποτυπώματα, στοιχεία συναλλαγών, μερικά από αυτά. Καθώς οι υπηρεσίες από το λεγόμενο cloud αυξάνονται, η εμπιστοσύνη των πελατών της ότι θα διαφυλάξει το απόρρητό τους μέσω του iOS και την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο θα αποδειχθεί καίριας σημασίας.

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024