Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελέγξτε εάν το PC σας πληροί τις προϋποθέσεις για το HTC Vive VR

Ελέγξτε εάν το PC σας πληροί τις προϋποθέσεις για το HTC Vive VR

Τα προτεινόμενα τεχνικά χαρακτηριστικά για το HTC Vive VR είναι Nvidia GeForce GTX 970 ή AMD Radeon R9 290,Intel i5-4590 ή AMD FX 8350, 4 GB RΑΜ, HDMI 1.4, DisplayPort 1.4, μια θύρα USB 2.0 και Windows 7 SP1, Windows 8.1+, ή Windows 10. Καλό θα ήταν επίσης, να περάσει το PC σας το
Steam VR Performance Test.

Η εικονική πραγματικότητα έχει εξάψει την φαντασία μας, παρά το γεγονός ότι κανένα από τα περίφημα headset δεν έχουν καν κυκλοφορήσει -αν φυσικά, εξαιρέσει κανείς αυτά τύπου Google Cardboard. Τον Απρίλιο αναμένονται τα πρώτα HTC Vive, που κατασκευάζει η HTC σε συνεργασία με την Valve.

Η εμπορική έκδοση του Vive αξιοποιεί τα προηγμένα χαρακτηριστικά που παρουσιάστηκαν μέσω του Vive Pre, όπως τα εξελιγμένα ασύρματα χειριστήρια με απτική ανάδραση και σκανδάλες δύο σταδίων, αλλά και τη μπροστινή κάμερα που αποτυπώνει συστατικά του φυσικού κόσμου στον εικονικό. Παράλληλα, η νέα σχεδίαση του ιμάντα κεφαλής προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα και ισορροπία, ενώ το βελτιστοποιημένο οπτικοακουστικό σύστημα διαθέτει φωτεινότερες οθόνες που χαρίζουν ακόμη εντονότερη αίσθηση εμβύθισης.

Με τιμή που ορίστηκε στα 899€ στην Ευρώπη, η εμπορική έκδοση του Vive θα κυκλοφορήσει συμπεριλαμβάνοντας δύο ολοκληρωμένες εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας, «που θα σε εξοικειώσουν με τον κόσμο του VR»:

  • Εξομοιωτής Εργασίας: Φάκελος 2050 (Job Simulator:The 2050 Archives), από την Owlchemy Labs: σε έναν αλλόκοτο κόσμο, όπου τα ρομπότ έχουν αντικαταστήσει τους ανθρώπους σε όλες τις δραστηριότητες, μπες στον «Εξομοιωτή Εργασίας» για να μάθεις πώς είναι «να εργάζεσαι».
  • Φανταστική Μηχανή (Fantastic Contraption), από τη Northway Games σε συνεργασία με τη Radial Games: φαντάσου να περπατάς σε ένα καταπράσινο νησί που αιωρείται ψηλά στον ουρανό, να κατασκευάζεις με τα χέρια σου μια μηχανή στο μέγεθος ενός αλόγου και στη συνέχεια να βλέπεις την κατασκευή σου να κινείται μέσα σε έναν φανταστικό κόσμο.

Εκτός από την ημερομηνία και την τιμή διάθεσης του Vive VR, η HTC ανακοίνωσε ότι το σύστημα θα υποστηρίζει τις λεγόμενες «Τηλεφωνικές Υπηρεσίες Vive». «Μπορείς να διαχειρίζεσαι τόσο τις εισερχόμενες όσο και τις αναπάντητες κλήσεις σου, να λαμβάνεις μηνύματα κειμένου, να στέλνεις γρήγορες απαντήσεις, καθώς και να τσεκάρεις το ημερολόγιό σου, όλα απευθείας από το headset».

Tο Vive περιλαμβάνει δύο ασύρματα χειριστήρια VR, αισθητήρες κίνησης -κλίμακας δωματίου, καθώς και μια οθόνη κεφαλής με ενσωματωμένη κάμερα και τηλέφωνο, συν τους προαναφερόμενους δύο τίτλους VR. «Η ενσωμάτωση του SteamVR στο πακέτο διασφαλίζει ότι όλος ο εξοπλισμός Vive παραμένει ενημερωμένος με τα πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά», τονίζει η εταιρεία.

Tο HTC Vive θα πωλείται στην Ευρώπη σχεδόν 900 ευρώ και απαιτεί ένα εξίσου ισχυρό PC, όπως αυτό που προδιαγράφει η Oculus, αν και η HTC περιορίζει τις απαιτήσεις σε RAM.

Τα προτεινόμενα τεχνικά χαρακτηριστικά για το HTC Vive VR είναι:

  • GPU: Nvidia GeForce GTX 970, AMD Radeon R9 290
  • CPU:Inteli5-4590,AMD FX 8350
  • RAM: 4 GB
  • Video Output: HDMI 1.4,DisplayPort1.2
  • USB Port: 1x USB 2.0
  • Windows 7SP1,Windows 8.1+, Windows 10

H Valve έχει διαθέσει το SteamVR Performance Test στο Stream, δωρεάν, εξετάζοντας τουλάχιστον ως προς τις ικανότητες επεξεργασίας γραφικών τα συστήματα που θα υποστηρίξουν το HTC Vive. Το Steam VR Performance Test είναι διαθέσιμο για κατέβασμα στη διεύθυνση http://store.steampowered.com/app/323910/

Σχετικά: Αποκλειστικά στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ το HTC Vive VR

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024