Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στις Ενημερώσεις κατά προτεραιότητα, ζωντανές μεταδόσεις στο Facebook

Στις Ενημερώσεις κατά προτεραιότητα, ζωντανές μεταδόσεις στο Facebook

Το Facebook θα προβάλλει κατά προτεραιότητα στην αρχική σελίδα των μελών του τις ζωντανές μεταδόσεις φίλων και δημόσιων προσώπων. Κι αυτό καθώς έχει συμπεράνει ότι παρακολουθούν τη μετάδοση επί τριπλάσιο χρόνο, σε σχέση με την αναμετάδοσή του μετά το τέλος του.

Το Facebook θα προβάλλει κατά προτεραιότητα στην αρχική σελίδα των μελών του τις ζωντανές μεταδόσεις φίλων και δημόσιων προσώπων που δέχονται να τους «ακολουθούν». Κι αυτό καθώς έχει συμπεράνει ότι παρακολουθούν τη μετάδοση επί τριπλάσιο χρόνο, σε σχέση με την αναμετάδοσή του μετά το τέλος του.

  • Τα βίντεο Facebook Live δεν (μπορούν να) φέρουν την ετικέτα #Live, καθώς κάτι τέτοιο θα απαιτούσε την επεξεργασία του συνοδευτικού κειμένου από το χρήστη. Ο εντοπισμός των ζωντανών αναμεταδόσεων δεν είναι σαφής, αφού για να παρακολουθήσει κανείς μια ζωντανή μετάδοση πρέπει να ενημερωθεί γι’αυτήν την κατάλληλη στιγμή, κι αυτό, μόνο όταν έχει δηλώσει ότι του αρέσει η αντίστοιχη Σελίδα, είναι «φίλος» με τον άνθρωπο που μεταδίδει live, ακολουθεί το εκάστοτε δημόσιο πρόσωπο που χρησιμοποιεί τα λεγόμενα Mentions ή, έχει παρακολουθήσει live στο παρελθόν και επέλεξε να εγγραφεί στο «κανάλι».

Στο λεγόμενο News Feed των μελών του Facebook («ενημερώσεις») εμφανίζονται όλοι οι τύποι «ανακοινώσεων», είτε πρόκειται για μήνυμα κειμένου, φωτογραφίες ή βίντεο. Εντούτοις, η υπηρεσία ταξινομεί και ουσιαστικά προωθεί το περιεχόμενο σε περισσότερα μέλη, με βάση πλήθος παραμέτρων, το σύνολο των οποίων δεν είναι γνωστό προς αποφυγή εκμετάλλευσης του συστήματος.

Η ταξινόμηση των βίντεο για παράδειγμα γίνεται με βάση τον αριθμό των μελών που το παρακολούθησαν ήδη και τη μέση διάρκεια αναπαραγωγής του. Άλλες παράμετροι είναι πόσοι ενεργοποίησαν τον ήχο ή επέλεξαν να το δουν σε πλήρη οθόνη ή σε υψηλή ανάλυση. Έτσι, η υπηρεσία καταγράφει και συμβουλεύεται το ιστορικό των αντιδράσεων κάθε μέλους, ώστε στο εξής να προβάλλει σε καλύτερη θέση στις Ενημερώσεις τους «ανάλογα» βίντεο ή, και σε περισσότερους χρήστες.

Η υπηρεσία θα μελετήσει τις αντιδράσεις των ακολούθων ή «φίλων» στο Facebook στα Live video και ενδέχεται να παραμετροποιήσει περαιτέρω τον αλγόριθμο που ορίζει πόσο «μακριά» θα φτάσουν.

  • Τις περισσότερες πιθανότητες ζωντανής μετάδοσης έχουν οι διασημότητες, δημοσιογράφοι και πολιτικοί που προτείνονται από την υπηρεσία σε κάθε μέλος στη διεύθυνση https://www.facebook.com/follow/suggestions/

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024