Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BLAID, μια συσκευή πλοήγησης τυφλών εντός κτιρίων από την... TOYOTA

BLAID, μια συσκευή πλοήγησης τυφλών εντός κτιρίων από την… TOYOTA

Μια συσκευή που απευθύνεται σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης κατασκευάζει η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, στο πλαίσιο του προγράμματος Toyota Effect. Εξοπλισμένη με πλήθος από αισθητήρες κάθε λογής και κάμερες, η συσκευή του πρότζεκτ BLAID φοριέται και μπορεί να καθοδηγήσει τον τυφλό σε εσωτερικούς χώρους και πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα.

Μια συσκευή που απευθύνεται σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης ή τύφλωση κατασκευάζει η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, στο πλαίσιο του προγράμματος Toyota Effect.

Εξοπλισμένη με πλήθος από αισθητήρες κάθε λογής και κάμερες, η συσκευή του πρότζεκτ BLAIDφοριέται στους ώμους και μπορεί να καθοδηγήσει τον τυφλό σε εσωτερικούς χώρους και πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα, υποστηρίζει η εταιρεία.

Φιλοδοξία της Toyota, «να διευκολύνει την μετακίνηση για όλους, όχι μόνο κατασκευάζοντας αυτοκίνητα και φορτηγά», εντάσσοντας το έργο BLAID στο πρόγραμμα Toyota Effect.

To BLAID αναλαμβάνει να καταγράφει επιγραφές και επισημάνσεις, να ενημερώνει και να οδηγεί τον χρήστη εντός κτιρίων. Έτσι, μπορεί εύκολα να τον οδηγήσει στην έξοδο ενός κτιρίου, στις σκάλες, στις τουαλέτες, στις στάσεις των λεοφωρείων. Μπορεί επίσης, να διαβάσει τις πινακίδες και τις επιγραφές καταστημάτων.

Αν και η εταιρεία δεν περιγράφει τις τεχνολογίες που αξιοποιεί η συσκευή, είναι φανερό ότι διαθέτει αισθητήρες εγγύτητας, κάμερες, σύστημα εντοπισμού θέσης και πλοήγησης σε εσωτερικούς χώρους. Ο χρήστης ζητά από το σύστημα οδηγίες υπό μορφή φωνητικών εντολών και ενημερώνεται επίσης με φωνητικές οδηγίες. Μάλιστα, στο σχετικό βίντεο αναφέρεται ότι εξετάζεται και τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων για το BLAID.

Η πρώτη συσκευή του Project BLAID αναμένεται να περάσει στη φάση τελικών δοκιμών εντός του 2016.

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024