Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σύλληψη 36χρονου για το CelebGate με γυμνές φωτογραφίες διασημοτήτων

Σύλληψη 36χρονου για το CelebGate με γυμνές φωτογραφίες διασημοτήτων

Στη σύλληψη ενός 36χρονου Αμερικανού προχώρησε η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία με την κατηγορία ότι ευθύνεται για τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε περισσότερους από εκατό λογαριασμούς διασημοτήτων στην υπηρεσία φιλοξενίας και συγχρονισμού αρχείων της Apple και της Google.

Στη σύλληψη ενός 36χρονου Αμερικανού προχώρησε η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία, με την κατηγορία ότι ευθύνεται για τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε περισσότερους από εκατό λογαριασμούς διασημοτήτων στις υπηρεσίες φιλοξενίας και συγχρονισμού αρχείων της Apple και της Google.

Ο Ράιν Κόλινς δέχτηκε να δηλώσει ένοχος για μια κατηγορία χάκινγκ, αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης 18 μηνών. Εντούτοις, τα στοιχεία που συνδέουν τον 36χρονο με το περιστατικό του 2014 δεν έγιναν γνωστά, ή δεν υπάρχουν, σύμφωνα με το Re/code.

Η μέθοδος που ακολούθησε ο Κόλινς, σύμφωνα με τους ερευνητές, ήταν αυτή του επονομαζόμενου και phishing, δηλαδή επιχείρησε και κατάφερε «να ψαρέψει» login name και password από τα θύματά του: με πλαστά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επικοινώνησε με γνωστές προσωπικότητες στο Χόλιγουντ που έμοιαζαν να προέρχονται από την Apple ή και την Google κατόρθωσε να τους αποσπάσει τις πληροφορίες εισόδου στην υπηρεσία.

Η Apple δέχτηκε πυρά από τα θύματα της υποκλοπής, επέμενε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη και ότι δεν επρόκειτο για παραβίαση του iCloud.

Διαβάστε για το phishing στο tech.in.gr

Την ίδια πρακτική ακολούθησε επί δύο χρόνια, με πρόσβαση σε 50 λογαριασμούς στο iCloud και 72 λογαριασμούς Gmail. Τον Σεπτέμβριο του 2014 ξέσπασε το αποκαλούμενο και CelebGate, με τη διάδοση γυμνών προσωπικών φωτογραφιών celebrities όπως η Τζένιφερ Λόρενς, η Κέιτ Άπτον, η Βικτόρια Τζάστις κ.ά.

To ιστορικό του… CelebGate:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024