Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με 30 τίτλους από την πρώτη μέρα για το Rift, απαντά στη Sony η Oculus

Με 30 τίτλους από την πρώτη μέρα για το Rift, απαντά στη Sony η Oculus

Μια ημέρα αφότου έκανε το γύρο του Διαδικτύου το συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της τιμής του Playstation VR, η Oculus καλεί όσους περιμένουν με αγωνία να μπουν στην εικονική πραγματικότητα να μην περιμένουν τον Οκτώβριο. Στις 28 Μαρτίου, μαζί με το Oculus Rift θα διατεθούν 30 τίτλοι παιχνιδιών που θα μπορούν να παίξουν «από μέσα» όσοι επενδύσουν υπερδιπλάσιο ποσό στο VR.

Μια ημέρα αφότου έκανε το γύρο του Διαδικτύου το συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της τιμής του Playstation VR, η Oculus καλεί όσους περιμένουν με αγωνία να μπουν στην εικονική πραγματικότητα να μην περιμένουν ως τον Οκτώβριο. Στις 28 Μαρτίου, μαζί με το Oculus Rift θα διατεθούν 30 τίτλοι παιχνιδιών που θα μπορούν να παίξουν «από μέσα» όσοι επενδύσουν υπερδιπλάσιο ποσό στο VR.

Το Playstation VR θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο αντί 399 ευρώ στην Ευρώπη και το μόνο που απαιτεί είναι ένα Playstation 4 με περίπου ισόποσο κόστος.
Τα πρώτα Oculus Rift bundles θα διατεθούν στις 28 Μαρτίου σε 20 χώρες -μεταξύ των οποίων δεν βρίσκεται η Ελλάδα- και οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων τουλάχιστον στις ΗΠΑ έχουν ήδη προτείνει την αγορά του απαιτούμενου ισχυρού PC υπό μορφή πακέτου σε προνομιακή τιμή, παρά το γεγονός ότι ξεπερνά τα 1000 ευρώ.

Έτσι, η εμπειρία που υπόσχεται τώρα η Oculus -η πρώτη που κατόρθωσε να εξάψει τη φαντασία των απανταχού χρηστών προϊόντων τεχνολογίας, αλλά και του κολοσσού Facebook και της Samsung ώστε να επενδύσουν ή να συνεργαστούν με αυτή- δεν μπορεί παρά να είναι το δυνατό της σημείο. Στις 28 Μαρτίου θα μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ τριάντα τίτλων, διαθέσιμων από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του Oculus Rift:

Αντίστοιχα, η Sony υποσχέθηκε ότι τρεις μήνες μετά την πρώτη κυκλοφορία του Playstation VR, δηλαδή στο τέλος του 2016, θα υπάρχουν 50 «πρότζεκτ VR» για αυτό, μεταξύ των οποίων τα ακόλουθα παιχνίδια VR:

  • Eagle Flight (Ubisoft),
  • EVE: Valkyrie (CCP Games),
  • Headmaster (Frame Interactive),
  • Rez Infinite (Enhance Games),
  • Wayward Sky (Uber Entertainment),
  • RIGS: Mechanized Combat League,
  • Tumble VR,
  • Until Dawn: Rush of Blood
  • PlayStation®VR WORLDS (SCE WWS)

Electronic Arts Inc., DICE και Lucasfilm θα αναπτύξουν το Star Wars Battlefront (Electronic Arts Inc.) αποκλειστικά για το PS VR. Το THE PLAYROOM VR της SCE WWS θα διατεθεί δωρεάν από το PlayStation Store σε όλους τους κατόχους PS VR με την κυκλοφορία του VR headset.

Περισσότερα από εκατό ακόμα παιχνίδια θα κυκλοφορήσουν την ίδια χρονιά για το Rift, βεβαιώνει η εταιρεία τους δυνητικούς αγοραστές της κάσκας VR που ετοιμάζει χρόνια τώρα:


\

Ξέρατε ότι… Στο κανάλι της Oculus στο YouTube θα βρείτε τα πρώτα τρέιλερ παιχνιδιών VR για το Rift, όπως το Elite Dangerous, το Defense Grid 2, το Dragon Front (αποκλειστικά για το Rift) αλλά και άλλες εφαρμογές, όπως την προβολή βίντεο 360 μοιρών σε VR.

Μετά την ανακοίνωση, οι χρήστες που έσπευσαν να μπουν σε εικονικούς κόσμους με την υπογραφή της Oculus και εναλλακτικό όμως εξοπλισμό, δηλαδή με το νεότερο smartphone της Samsung που συνοδεύεται δωρεάν από το Samsung Gear VR για όσους το παρήγγειλαν πριν κυκλοφορήσει στις αρχές Μαρτίου, τώρα ρωτούν εάν τα παιχνίδια αυτά θα είναι διαθέσιμα και για το Gear VR. Ωστόσο, αυτό φαίνεται μάλλον απίθανο αφού η πλατφόρμα και οι απαιτήσεις τους είναι διαφορετική και σίγουρα υψηλότερες. Πάντως, η επένδυση στο Gear VR και το μόνο συμβατό του smartphone δεν είναι μικρή: περίπου 800+ για το S7 ή το S7 edge και 99 ευρώ πλέον για το Gear VR, αρκούν για την αγορά τουλάχιστον του ισχυρού PC που απαιτεί το Rift, εκτός εάν κανείς εκμεταλλευτεί τις προσφορές πακέτο των αμερικανικών καταστημάτων και μπει νωρίς στην εικονική πραγματικότητα.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024