Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρίσιμo, για το απόρρητο των χρηστών του iMessage, το iOS 9.3

Κρίσιμo, για το απόρρητο των χρηστών του iMessage, το iOS 9.3

Συνιστώμενη κρίσιμη ενημέρωση αποτελεί η αναβάθμιση στο iOS 9.3, μετά την αποκάλυψη ερευνητών του πανεπιστημίου Johns Hopkins ότι οι χρήστες του iOS 8 και παλαιότερων εκδόσεων μπορεί να πέσουν θύματα υποκλοπής φωτογραφιών και βίντεο που μοιράζονται από το iMessage με άλλους χρήστες iPhone, iPad, iPod touch και Mac. Οι χρήστες του iOS 9 δεν θεωρούνται, επίσης, ασφαλείς.

Συνιστώμενη κρίσιμη ενημέρωση αποτελεί η αναβάθμιση στο iOS 9.3, μετά την αποκάλυψη ερευνητών του πανεπιστημίου Johns Hopkins ότι οι χρήστες του iOS 8 και παλαιότερων εκδόσεων μπορεί να πέσουν θύματα υποκλοπής φωτογραφιών και βίντεο που μοιράζονται από το iMessage με άλλους χρήστες iPhone, iPad, iPod touch και Mac.

Όπως αποκαλύπτεται στην Ουάσιγκτον Ποστ,
οι ερευνητές κατόρθωσαν να βρουν τον αριθμό 64 ψηφίων που «ξεκλείδωνε» μια κρυπτογραφημένη φωτογραφία, αποθηκευμένη σε διακομιστές της υπηρεσίας φιλοξενίας και συγχρονισμού αρχείων της Apple, το iCloud.

Οι χρήστες του iOS 9 δεν θεωρούνται, επίσης, ασφαλείς, αφού η ίδια μέθοδος θα μπορούσε να αναθεωρηθεί για να προσπεράσει τις δικλείδες ασφαλείας που πρόσθεσε η Apple στη νεότερη έκδοση του iOS. Ωστόσο, η Apple ανακοίνωσε ότι στη beta του iOS 9.3 η εφαρμογή της μεθόδου που αποκαλύπτεται καθίσταται ακόμα δυσκολότερη και στην τελική έκδοση του λειτουργικού θα περιλαμβάνονται.

Το iOS 9.3 αναμένεται να αρχίσει να διατίθεται στις 21 Μαρτίου 2016, μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης της Apple. Παρακολουθήστε μαζί μας τις εξελίξεις στις 20:00 ώρα Ελλάδας.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024