Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δωρεάν μαθήματα χρήσης H/Y για ανθρώπους 40+, τυφλούς και βαρήκοους

Δωρεάν μαθήματα χρήσης H/Y για ανθρώπους 40+, τυφλούς και βαρήκοους

H Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου οργανώνει από τις 5 Απριλίου νέα τμήματα ατόμων 40 ετών και άνω που θα μάθουν σε 15 ώρες να χειρίζονται αρχεία, να γράφουν κείμενα, να χρησιμοποιούν το ίντερνετ, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το Skype, το Facebook και άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες. Η Βιβλιοθήκη έχει την υποδομή για να στηρίξει ακόμα και άτομα με προβλήματα όρασης ή ακοής.

Νέα τμήματα διοργανώνει η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθαίνω Η/Υ για ηλικίες 40+» -το Ίδρυμα κάνει εισαγωγικά μαθήματα υπολογιστών από το 2004.

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε άτομα 40 ετών και άνω που δεν χειρίζονται με ευχέρεια ή καθόλου τις ψηφιακές υπηρεσίες και τους βοηθά να αποκτήσουν εξοικείωση με τις δυνατότητες του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Συγκεκριμένα μαθαίνουν τα βασικά για τον χειρισμό αρχείων (δημιουργία, αντιγραφή, μεταφορά, διαγραφή, μετονομασία), απλή επεξεργασία κειμένου (μορφοποίηση, ορθογραφικό έλεγχο, χρήση εικόνων), Χρήση Διαδικτύου (web, mail, Skype, Facebook κ.λπ.).

Ο κύκλος των μαθημάτων, διάρκειας 15 ωρών, παρέχεται δωρεάν και σε όλους/ες τους συμμετέχοντες/ουσες χορηγείται βεβαίωση EqualSkills – ECDL.

Το πρόγραμμα είναι προσβάσιμο σε άτομα με προβλήματα όρασης, και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κ.Ε.Α.Τ. (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών). Κι αυτό καθώς, στους υπολογιστές της Αίθουσας Σεμιναρίων της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου εγκαταστάθηκε πρόσφατα πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης, που επιτρέπει στους χρήστες/στριες με προβλήματα όρασης να ακούν την περιγραφή και να χειρίζονται τον υπολογιστή με άνεση. Επιπλέον διατίθεται υπολογιστής με κατάλληλο λογισμικό για άτομα με προβλήματα όρασης, ενώ είναι συνδεδεμένος με scanner και εκτυπωτή Braille. Θυμίζουμε, τέλος, ότι οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

Παράλληλα το πρόγραμμα αυτό είναι προσβάσιμο και φιλικό σε άτομα Κ/κωφά και βαρήκοα και παρέχεται η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα καθώς και χειλεανάγνωση, κατόπιν συνεννόησης με γραπτό μήνυμα στον αριθμό: 6936 177143 ή στο e-mail lib (ατ) eef.edu.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσης (η οποία είναι απαραίτητη για την συμμετοχή), μπορείτε να απευθυνθείτε στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου στα τηλέφωνα 210 9469631 και 210 9469632.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024