Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραηλινή εταιρεία αναλαμβάνει να ξεκλειδώσει το iPhone του Σαν Μπερναντίνο

Ισραηλινή εταιρεία αναλαμβάνει να ξεκλειδώσει το iPhone του Σαν Μπερναντίνο

Η εταιρεία Cellebrite, με έδρα στο Ισραήλ, ανέλαβε να συνδράμει την προσπάθεια του FBI να ξεκλειδώσει το iPhone που κατείχε ο δράστης της επίθεσης στο Σαν Μπερναντίνο. Εάν η ισραηλινή θυγατρική εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας τα καταφέρει, τότε δεν θα χρειαστεί να εξαναγκαστεί η Apple να το κάνει.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth, η εταιρεία Cellebrite, με έδρα στο Ισραήλ, ανέλαβε να συνδράμει την προσπάθεια του αμερικανικού FBI να ξεκλειδώσει το iPhone που κατείχε ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης στο Σαν Μπερναντίνο, Καλιφόρνια στις αρχές Δεκεμβρίου 2015. Εάν η ισραηλινή θυγατρική εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας τα καταφέρει, τότε δεν θα χρειαστεί να εξαναγκαστεί η Apple να το κάνει.

Νωρίτερα, μια ημέρα πριν κριθεί από το δικαστήριο εάν θα πρέπει να επιβληθεί στην Apple να συνεργαστεί με τις αρχές, κάτι που αρνείται πεισματικά η εταιρεία, το FBI είχε ζητήσει την αναβολή της δίκης, έως ότου διαπιστώσει εάν μέθοδος που του προτείνεται μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα και να αναβάλλει το αίτημα υποχρεωτικής συνδρομής του αμερικανικού κολοσσού.

Στο σχετικό αίτημα δεν είχε αποκαλυφθεί η επωνυμία της εταιρείας που προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, φαίνεται όμως ότι η Cellebrite συμφώνησε να δημοσιοποιηθεί το όνομά της -κάτι που άλλες επιχειρήσεις ψηφιακής ασφάλειας δεν θα έκαναν με την ίδια ευκολία, υπό τον κίνδυνο να θεωρηθούν μόνιμη συνεργάτες των αστυνομικών αρχών. Η Cellebrite εξάλλου, απευθύνεται και σε κυβερνητικές υπηρεσίες -την αστυνομία, το στρατό και υπηρεσίες παρακολούθησης.

Η εταιρεία είναι θυγατρική της ιαπωνικής Sun Corp, μεταδίδει το Reuters.

Ο Έντουαρτ Σνόουντεν ήταν ανάμεσα σε εκείνους που χαρακτηρίζουν πρόσχημα την υπόθεση από το FBI, συμπαρατασσόμενοι με την άποψη του επικεφαλής της Apple ότι «εάν ξεκλειδώσει ένα iPhone, τα ξεκλειδώνει όλα» θέτοντας έτσι ένα κακό προηγούμενο για το απόρρητο της επικοινωνίας των πελατών της Apple. Ο Σνόουντεν είχε μάλιστα πει χαρακτηριστικά «Respectfully, that’s bull*».

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την υπόθεση του iPhone του Σαν Μπερναντίνο, στο tech.in.gr:

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024