Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
[Βίντεο]: Ως ολογράμματα θα επικοινωνούμε από απόσταση στο μέλλον

[Βίντεο]: Ως ολογράμματα θα επικοινωνούμε από απόσταση στο μέλλον

Την τεχνολογία που απαιτείται για να συναντιόμαστε όταν επικοινωνούμε από απόσταση, έστω και υπό μορφή ολογραμμάτων, επιδεικνύουν ερευνητές του τμήματος Interactive 3D Technologies της Microsoft Research σε ένα εντυπωσιακό βίντεο.

Την τεχνολογία που απαιτείται για να συναντιόμαστε όταν επικοινωνούμε από απόσταση, έστω και υπό μορφή ολογραμμάτων, επιδεικνύουν ερευνητές του τμήματος Interactive 3D Technologies της Microsoft Research.

Σε ένα εντυπωσιακό βίντεο, ο Shahram Izadi (Partner Research Manager) βρίσκεται σε έναν περιορισμένο χώρο που περιβάλλεται από κάμερες 3D και άλλο εξοπλισμό που απαιτείται για να μπορεί να σταλεί στο άλλο άκρο της σύνδεσης στον συνομιλητή του μια ακριβής ψηφιακή αναπαράσταση του ιδίου αλλά και των κινήσεών του σε πραγματικό χρόνο, που προβάλλεται στα περίφημα Γυαλιά της Microsoft, τα HoloLens.

Στο βίντεο, ο ερευνητής εμφανίζεται να επικοινωνεί φορώντας τα HoloLens με τη μικρή κόρη του, η οποία βρίσκεται σε έναν αντίστοιχα εξοπλισμένο χώρο (δεν φορά όμως τα ειδικά γυαλιά). Ο πατέρας μπορεί να δει την κόρη του στο χώρο όπου βρίσκεται, παραμερίζει όταν μοιάζει να περνά από μπροστά του και σκύβει να δει τα παιχνίδια της και να αναφερθεί σε αυτά αφού τα βλέπει στ’αλήθεια μπροστά του. Η επικοινωνία καταγράφεται και μπορεί να αναμεταδοθεί στο μέλλον, αναβιώνοντας και επιθεωρώντας τις στιγμές, ακόμα και αφ’υψηλού…

Πάντως, η τεχνολογία αυτή αν και εντυπωσιακή δεν αναμένεται να διατεθεί υπό μορφή προϊόντος σύντομα. Εντούτοις, οι πρώτοι προγραμματιστές που δεν αποκλείεται να αξιοποιήσουν την ιδέα του λεγόμενου «holoportation» θα λάβουν τα developer kits για τα HoloLens σύντομα. Τα HoloLens θα αρχίσουν να διατίθενται από τις 30 Μαρτίου 2016 αντί 3.000 δολαρίων, τιμή που καθιστά το όραμα που καταγράφουν στο βίντεο οι ερευνητές της Microsoft ακόμα πιο μακρινό.

Μάθετε περισσότερα για τα HoloLens στο tech.in.gr

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024