Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διακόσια εκατομμύρια μεταδόσεις από το Periscope.tv τον πρώτο χρόνο

Διακόσια εκατομμύρια μεταδόσεις από το Periscope.tv τον πρώτο χρόνο

Το Periscope είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει σε οποιονδήποτε χρήστη να μεταδίδει ζωντανά μέσω Διαδικτύου ό,τι βλέπει η κάμερά του. «Εξερευνήστε τον κόσμο μέσα από τα μάτια κάποιου άλλου», προτρέπουν τους κατόχους iOS και Android οι δημιουργοί του από τον Μάρτιο του 2015 και ένα χρόνο μετά, έχουν γίνει 200 εκατομμύρια μεταδόσεις ευρείας διαδικτυακής εκπομπής.

Το Periscope είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει σε οποιονδήποτε χρήστη να μεταδίδει ζωντανά μέσω Διαδικτύου ό,τι βλέπει η κάμερά του. «Εξερευνήστε τον κόσμο μέσα από τα μάτια κάποιου άλλου», προτρέπουν τους κατόχους iOS και Android (αλλά και μέσω Web, από το periscope.tv ή το Twitter) οι δημιουργοί του από τον Μάρτιο του 2015 και ένα χρόνο μετά, έχουν γίνει 200 εκατομμύρια μεταδόσεις ευρείας διαδικτυακής εκπομπής. Στη μέτρηση αυτή δεν συνυπολογίζονται οι επαναλήψεις των προβολές των ζωντανών μεταδόσεων αργότερα, ή οι προβολές από το Web.

Ο αριθμός των μεταδόσεων είναι αναμφισβήτητα εντυπωσιακός, φανερώνοντας πόσοι επέλεξαν να μεταδώσουν ζωντανά και δημόσια σε άγνωστο κοινό ό,τι έκριναν άξιο μετάδοσης. Εκτός όμως από τον αριθμό των «εκπομπών», το Periscope δίνει ιδιαίτερη σημασία σε μια ακόμα παράμετρο, ενδεικτική των υψηλών επιδόσεών του, τον πρώτο μόλις χρόνο διάθεσης της υπηρεσίας, το «Time Watched»: σε μια μέρα προβάλλονται από το Periscope τόσες εκπομπές που αρκούν για να βλέπει κανείς βίντεο ανελλιπώς επί 110 χρόνια…

Για τους δημιουργούς της υπηρεσίας, ο χρόνος που ξόδεψαν εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθώντας από το περισκόπιο κάποιου άλλου είναι η πλέον αξιόπιστη παράμετρος που φανερώνει την αξία της υπηρεσίας, σε αντίθεση με τη μέτρηση των «ενεργών χρηστών το μήνα».

Στο Periscope, η ζωντανή μετάδοση μπορεί να οριστεί ως ιδιωτική ή δημόσια, με σχόλια δεκτά μόνο από όσους ακολουθεί ο χρήστης στο Twitter. Συγκεκριμένα, το Periscope επιτρέπει την μετάδοση περιεχομένου ζωντανά σε όσους παρακολουθούν τις μεταδόσεις ενός εκάστου προσώπου από την εφαρμογή, από το Twitter ή μέσω browser (ο χρήστης έχει την δυνατότητα να επιλέξει).

Μια ακόμα ανταγωνιστική υπηρεσία που αναλαμβάνει επίσης την ευρεία εκπομπή ζωντανά μέσω διαδικτύου είναι η… σουρικάτα του Twitter και του Facebook:

  • Τι είναι το Meerkat; Πού μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την ζωντανή μετάδοση από γνωστούς και άγνωστους καλλιτέχνες ή απλά, φίλους; Το Meerkat είναι μια… σουρικάτα που κυκλοφορεί στο Twitter και στο Facebook με πολλούς ακόλουθους και φίλους.
Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024