Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην Ελλάδα, ο Ρίτσαρντ Στάλμαν για τη μάχη με το Copyright

Στην Ελλάδα, ο Ρίτσαρντ Στάλμαν για τη μάχη με το Copyright

Τον τίτλο "Copyright vs. Community" έχει η ομιλία του επικεφαλής του Ιδρύματος Ελεύθερου Λογισμικού Ρίτσαρντ Στάλμαν, ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα στις 11 Απριλίου 2016.

Τον τίτλο «Copyright vs. Community» έχει η ομιλία του επικεφαλής του Ιδρύματος Ελεύθερου Λογισμικού Ρίτσαρντ Στάλμαν, ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα στις 11 Απριλίου 2016.

Ο ιδρυτής του Free Software Foundation και συντάκτης των αδειών GNU θα αναλύσει σε μια τρίωρη ομιλία (6:30-9:30) στο Αμφιθέατρο Λεωνίδας Ζέρβας στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών το θέμα του copyright και συγκεκριμένα της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων στην ψηφιακή εποχή.

Ο Στάλμαν υποστηρίζει πως η σχετική νομοθεσία συντάχθηκε σε μια εποχή όπου δεν υπήρχε η πρόκληση της ψηφιακής αναπαραγωγής προστατευμένων έργων και θα αναφερθεί στα «δρακόντεια μέτρα» που υιοθετούν οι μεγάλες επιχειρήσεις για να επιβάλλουν κανόνες που δεν μπορούν να εφαρμοστούν παρά περιορίζοντας τη δημόσια πρόσβαση στο περιεχόμενο.

Ο μόνος νόμιμος σκοπός του copyright, ισχυρίζεται ο γνωστός ακτιβιστής των ψηφιακών ελευθεριών, δηλαδή, η προαγωγή της εξέλιξης προς όφελος του κοινού, εξυπηρετείται μόνον εάν αλλάξουμε τους κανόνες που προστατεύουν τα πνευματικά δικαιώματα, θα υποστηρίξει ο Στάλμαν στη νεότερη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και το κοινό προτρέπεται να συμμετέχει με ερωτήσεις.

Διαβάστε στο tech.in.gr:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024