Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η γραμμή εντολών του Ubuntu Linux στα.. Windows 10

Η γραμμή εντολών του Ubuntu Linux στα.. Windows 10

Πασχίζοντας να πείσει τους έκπληκτους προγραμματιστές που συμμετέχουν στο ετήσιο συνέδριό της, η Microsoft ανακοίνωσε ότι το shell Bash έρχεται στα Windows 10 το καλοκαίρι, καλωσορίζοντας όσους αναπτύσσουν εφαρμογές σε περιβάλλον Ubuntu Linux.

Πασχίζοντας να πείσει τους έκπληκτους προγραμματιστές που συμμετέχουν στο ετήσιο συνέδριό της, Microsoft Build 2016, η Microsoft ανακοίνωσε ότι το shell Bash του Linux έρχεται στα Windows 10 το καλοκαίρι με ένα επετειακό update (Windows 10 Anniversary Update), καλωσορίζοντας ταυτόχρονα όσους χρησιμοποιούν εργαλεία και αναπτύσσουν εφαρμογές και σε περιβάλλον Ubuntu Linux.

Δεν πρόκειται για εικονική μηχανή (εξοικονομώντας πόρους που απαιτεί μια virtual machine), η υποστήριξη είναι εγγενής, επισημαίνει ο Kevin Gallο επί σκηνής, αναφερόμενος στο Windows Subsystem for Linux (WSL) που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη δημιουργό της διανομής Linux, ακούγοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα από τους developer που παρακολουθούσαν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το bash shell του Ubuntu στα… Windows.

Μπορείτε να κατεβάσετε το image του Ubuntu με apt -get (όπως και τα Ruby, Redis, emacs κ.ά.) και να γράψετε bash για να προσγειωθείτε στη γνώριμη γραμμή εντολών του και να τρέξετε το vi, awk, grep, και άλλα εργαλεία, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε πλέον κόλπα -η υποστήριξη είναι native και προκύπτει από τη στενή συνεργασία της Canonical με τη Microsoft, οι οποίες συνεργάζονται στο πρότζεκτ. Όλες οι κλήσεις συστήματος των προγραμμάτων του bash, μεταφράζονται στις αντίστοιχες των Windows.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρέχονται περισσότερες εξηγήσεις για το Bash στα Windows και περισσότερα για το θέμα αναλύονται από το ZDnet.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024