Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τον άγνωστο τρίτο συνιδρυτή της Apple παρουσιάζει το βρετανικό BBC

Τον άγνωστο τρίτο συνιδρυτή της Apple παρουσιάζει το βρετανικό BBC

Η υπογραφή του 82χρονου σήμερα Ρόναλντ Τζ. Γουέιν βρίσκεται κάτω από τις υπογραφές του Στίβεν Τζομπς και του Στίβεν Γουόσνιακ στο ιδρυτικό έγγραφο της Apple Computer το 1974, θυμίζει το  BBC.

Η υπογραφή του 82χρονου σήμερα Ρόναλντ Τζ. Γουέιν βρίσκεται κάτω από τις υπογραφές του Στίβεν Τζομπς και του Στίβεν Γουόσνιακ στο ιδρυτικό έγγραφο της Apple Computer, θυμίζει το BBC.

O Γουέιν ήταν για τον Τζομπς ένας μέντορας, ο οποίος αναγνώριζε στο πρόσωπό του κάτι που του έλειπε, η διπλωματία. Δώδεκα όμως ημέρες αργότερα, ο νεαρός τότε Γουέιν απέσυρε τη συμμετοχή του καθώς ήταν ο μόνος μεταξύ των τριών που είχε κάποια περιουσιακά στοιχεία, τα οποία θα έπρεπε να είναι διατεθειμένος να διαθέσει για την παροχή δανειοδότησης της νεοσύστατης εταιρείας. Αρνήθηκε.

Ο Ρόναλντ Γουέιν θα διατηρούσε το 10% της Apple (οι δύο Στίβεν είχαν μερίδιο 45% έκαστος), μερίδιο που αποτιμάται σήμερα στα 60 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο μέντορας του Τζομπς δεν εμφανίζεται όμως μετανιωμένος: «Κάντε κάτι που αγαπάτε τόσο πολύ που θα το κάνατε χωρίς να πληρώνεστε και δεν θα δουλέψετε ούτε μια μέρα στη ζωή σας», λέει στη συνέντευξή του στον ανταποκριτή του BBC στη Β.Αμερική, Ντέιβιντ Λι.

Ο Γουέιν αναφέρεται στον Στίβεν Τζομπς, αναγνωρίζοντας ότι οι ικανότητές του ήταν αυτές που έκαναν την Apple «αυτό που ήταν», ανεξαρτήτως εάν η προσωπικότητά του ήταν αμφιλεγόμενη «Ήταν καλός άνθρωπος ο Τζομπς; Σε πολλές περιπτώσεις, όχι. Δεν μιλάμε όμως γι’αυτό, αλλά για το τι χρειάστηκε για να γίνει η Apple αυτό που ήταν», είπε χαρακτηριστικά ο Ρόναλντ Γουέιν.

Η Apple τον Απρίλιο γιορτάζει 40 χρόνια από την ημερομηνία ιδρύσεως της, το 1976.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024