Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Apple επιλύει το πρόβλημα με τα link που «κρεμάνε» το Safari

Η Apple επιλύει το πρόβλημα με τα link που «κρεμάνε» το Safari

Η Apple άρχισε να διαθέτει το iOS 9.3.1 στους κατόχους iPhone και iPad και iPod touch, μια σημαντική ενημέρωση στο iOS 9 που επιλύει το πρόβλημα που κάνει app να μην ανταποκρίνονται, μετά το άγγισμα διαδικτυακών παραπομπών στο Safari και άλλα app.

Η Apple άρχισε να διαθέτει το iOS 9.3.1 στους κατόχους iPhone και iPad και iPod touch, μια σημαντική ενημέρωση στο iOS 9.3 που επιλύει το πρόβλημα που κάνει app να μην ανταποκρίνονται, μετά το άγγιγμα διαδικτυακών παραπομπών στο Safari και άλλα app.

Εκτός από τα app που κρεμάνε με ένα άγγιγμα σε link, το iOS 9.3 σημαδεύτηκε από δύο ακόμα προβλήματα: την αδυναμία κατόχων κάποιων μοντέλων iPhone και iPad να τα ενεργοποιήσουν μετά το update και το iPad 2.

Το πρόβλημα με τα link είχε αποδοθεί σε bug στο iOS 9.3, ωστόσο τώρα η ανεπίσημη εξήγηση είναι ότι μια εξαιρετικά δημοφιλής υπηρεσία ταξιδιωτικών και άλλων κρατήσεων, το Booking.com προσέθεσε στη βάση της Apple μια ιδιαίτερα εκτενή λίστα με παραπομπές που θα πρέπει να ανοίγουν με το δικό της app στο iOS, αντί του Safari ή άλλου browser. Η επίσημη εξήγηση κάνει λόγο για φτωχή υλοποίηση στην αξιοποίηση του συστήματος Universal Link του iOS σε κάποια app. To σύστημα αυτό επιτρέπει το άνοιγμα των link στo app του δικτυακού τόπου στον οποίο παραπέμπει (π.χ. facebook link ανοίγουν από το το app του, τα Booking.com link ανοίγουν στο booking app κ.ο.κ.).

Δεν είναι σαφές πως η προσθήκη αυτή επηρέασε το σύστημα της Apple, αφού κόλλαγαν iPhone και iPad ακόμα και όταν οι χρήστες δεν είχαν το booking.com app στη συσκευή τους, επομένως δεν είχαν κατεβάσει το αρχείο των παραπομπών του Booking.com.

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024