Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δεν θα υπάρξει γέφυρα μεταφοράς app για Android στα Windows

Δεν θα υπάρξει γέφυρα μεταφοράς app για Android στα Windows

H Microsoft ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει το project Astoria που θα επέτρεπε στους προγραμματιστές εφαρμογών για Android να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους σε συσκευές με Windows 10.

H Microsoft ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει το project Astoria που θα επέτρεπε στους προγραμματιστές εφαρμογών για Android να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους σε συσκευές με Windows 10.

Με μια ανακοίνωση που προκάλεσε πλήθος αρνητικών αντιδράσεων, η Microsoft αναιρεί την υπόσχεση που είχε δώσει στους προγραμματιστές Android και διατηρεί μια μόνο γέφυρα με τα Windows: αυτή για τη μεταφορά κώδικα για iOS σε Windows 10.

Διαβάστε για τα universal apps:

Παράλληλα, η εταιρεία καλωσορίζει την Xamarin, η οποία θα διαθέσει τα απαραίτητα εργαλεία στους προγραμματιστές Windows που αναπτύσσουν εφαρμογές Universal σε C# ώστε να μεταφέρουν την πλειονότητα του κώδικά τους σε περιβάλλοντα iOS και Android. Η Microsoft εξαγόρασε μόλις πρόσφατα τη Xamarin, την εταιρεία που παρέχει εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών για smartphone και tablet σε C# που μπορεί να μοιράζονται τα app τους σε οποιαδήποτε πλατφόρμα -Windows, iOS και Android.

H επονομαζόμενη Windows Bridge for Android, το πρότζεκτ Astoria ανακοινώθηκε στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας τον περασμένο Μάιο. Ένα χρόνο μετά, στη /build 2016, η Microsoft επικαλείται πληροφορίες ότι η ύπαρξη δύο δρόμων για τη μεταφορά κώδικα από Android και iOS στα Windows προκαλούσε «σύγχυση». Τα σχόλια όμως δείχνουν πως οι developer δεν είχαν εκφράσει τέτοια ανησυχία και αποδίδουν την απόφαση είτε σε θέματα δικαιωμάτων (μη δημοσιεύοντας κώδικα πάνω σε Linux kernel με άδεια GPL), είτε σε τεχνικά προβλήματα.

To πρότζεκτ Astoria είχε ανακοινωθεί στην Build 2015, το Νοέμβριο έγιναν γνωστά τα πρώτα προβλήματα και τελικά, ένα χρόνο αργότερα το έργο σταματά, συνιστώντας στους προγραμματιστές να γράψουν iOS app και να τα μεταφέρουν μέσω της γέφυρας (πρότζεκτ islandwood) σε Windows.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024