Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστημονικές εξηγήσεις σε 3 λεπτά, στο FameLab 2016 στις 9 Απριλίου 2016

Επιστημονικές εξηγήσεις σε 3 λεπτά, στο FameLab 2016 στις 9 Απριλίου 2016

Το British Council σε συνεργασία με το The Hub events διοργανώνει για δέκατη συνεχή χρονιά τον μεγάλο τελικό του FameLab 2016 για την επικοινωνία της επιστήμης και σας προσκαλούν στον μεγάλο τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 09 Απριλίου 2016, στις 21.00 στο αμφιθέατρο 9,84 στη Τεχνόπολη (Πειραιώς 100, Κεραμεικός) και γίνεται στo πλαίσιo του  Athens Science Festival #ASF16. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το British Council σε συνεργασία με το The Hub events διοργανώνει για δέκατη συνεχή χρονιά τον μεγάλο τελικό του FameLab 2016 για την επικοινωνία της επιστήμης και σας προσκαλούν στον μεγάλο τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 09 Απριλίου 2016, στις 21.00 στο αμφιθέατρο 9,84 στη Τεχνόπολη (Πειραιώς 100, Κεραμεικός) και γίνεται στo πλαίσιo του Athens Science Festival #ASF16. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το FameLab© είναι σήμα κατατεθέν του Cheltenham Festival, ενός από τους γνωστότερους πολιτιστικούς οργανισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου που διοργανώνει τέσσερα από τα κορυφαία Φεστιβάλ της χώρας στους τομείς της Jazz, της Λογοτεχνίας, της Μουσικής και των Επιστημών.

Το FameLab δημιουργήθηκε το 2005 από το Cheltenham Science Festival σε συνεργασία με τη NESTA με τη χορηγία και την υποστήριξη από τους Pfizer, Silicon 19, Channel 4 και The Daily Telegraph. Ο διαγωνισμός, μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στη Βρετανία, και σε συνεργασία με το British Council άρχισε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο πρώτα πιλοτικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στη συνέχεια σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, την Ασία, την Ωκεανία, την Αφρική και την Αμερική. Αυτή τη στιγμή ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε 30 χώρες.

Από τον διαγωνισμό στον τομέα των Επιστημών, επιχειρείται να αναδειχθούν νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης, να ενθαρρυνθούν νέοι επιστήμονες με πάθος για την επιστήμη και την τεχνολογία και να μοιραστούν τον ενθουσιασμό τους με το ευρύ κοινό μέσα από έναν διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο. Οι δέκα υποψήφιοι που έφτασαν στον τελικό, μετά τους προκριματικούς γύρους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, θα κριθούν με βάση το περιεχόμενο, τη σαφήνεια και την ευρηματικότητα της παρουσίασής τους. Οι παρουσιάσεις τους θα πρέπει να είναι συγχρόνως τεκμηριωμένες, ενδιαφέρουσες και κατανοητές στο ευρύ κοινό.

Η Βρετανία πρωτοπορεί στην επικοινωνία της επιστήμης και αναγνωρίζει την αναγκαιότητα να προωθηθεί η επιστήμη σε ένα μη-επιστημονικό κοινό. Η επικοινωνία της επιστήμης έχει σκοπό να αλλάξει τα στερεότυπα σχετικά με τους ερευνητές, να καταδείξει στο κοινό τη χρησιμότητα ορισμένων επιστημονικών και τεχνολογικών ζητημάτων και να δικαιολογήσει την ανάγκη επένδυσης στην έρευνα.

Ο διαγωνισμός στην Ελλάδα γίνεται σε συνεργασία με το Hub Science και την υποστήριξη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και του Openscience.gr.

Μέλη της κριτικής επιτροπής είναι ο Στάθης Γκόνος (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), ο Κώστας Καρπούζης (Μετσόβειο Πολυτεχνείο), η Μπέττυ Τσακαρέστου (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και ο Νίκος Ανδρίτσος (ΣΚΑΙ).

Ο νικητής του τελικού θα μεταβεί στο Cheltenham Festival στη Βρετανία, όπου μεταξύ 07 και 12 Ιουνίου 2016 θα συμμετάσχει μαζί με τους νικητές των άλλων χωρών του FameLab, συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας, στο International FameLab 2016.

Η τελική τριάδα και «ο αγαπημένος του κοινού» θα κερδίσουν «μοναδικά δώρα τεχνολογίας». Παράλληλα θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες συνεργασίας και δικτύωσης με άλλους επιστήμονες στην Ευρώπη καθώς και ευκαιρίες για συμμετοχή σε εκδηλώσεις του British Council στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://www.britishcouncil.gr/famelab

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024