Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με την κρυπτογράφηση που εγκρίνει ο Σνόουντεν, η επικοινωνία μέσω WhatsApp

Με την κρυπτογράφηση που εγκρίνει ο Σνόουντεν, η επικοινωνία μέσω WhatsApp

Όλες οι κλήσεις, τα μηνύματα, οι φωτογραφίες και τα βίντεο μεταφέρονται με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο μέσω WhatsApp, έτσι ώστε ούτε οι δημιουργοί της υπηρεσίας να μην μπορούν να τα αποκρυπτογραφήσουν, ακόμα και αν τους το ζητήσουν οι αρχές επιβολής του νόμου, ισχυρίζεται η εταιρεία, στη σκιά του χάκινγκ του iPhone του Σαν Μπερναντίνο από το FBI.

Όλες οι κλήσεις, τα μηνύματα, οι φωτογραφίες και τα βίντεο μεταφέρονται με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο μέσω WhatsApp, έτσι ώστε ούτε οι δημιουργοί της υπηρεσίας να μην μπορούν να τα αποκρυπτογραφήσουν, ακόμα και αν τους το ζητήσουν οι αρχές επιβολής του νόμου, ισχυρίζεται η εταιρεία, στη σκιά του χάκινγκ του iPhone από το FBI.

To WhatsApp είναι μια υπηρεσία επικοινωνίας μέσω του ομώνυμου app που διαθέτουν αμφότεροι οι χρήστες (δύο ή περισσότεροι).

Η εταιρεία των Brian Acton και Jan Koum εξαγοράστηκε από την Facebook Inc., -έναντι του αστρονομικού ποσού των 19 δισ. δολαρίων. Ο ίδιος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έσπευσε να ενημερώσει τα μέλη του Facebook για την ενεργοποίηση της κρυπτογραφημένης επικοινωνίας από το WhatsApp, αξιοποιώντας την ευαισθησία του κοινού τις τελευταίες εβδομάδες με τη διαμάχη για ανάμεσα στο FBI και την Apple και το κλειδωμένο iPhone ενός από τους υπεύθυνους για το θάνατο 14 ανθρώπων στο Σαν Μπερναντίνο τον περασμένο Δεκέμβριο. Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι που χρησιμοποιούν την υπηρεσία επικοινωνίας WhatsApp θα επικοινωνούν με τη βεβαιότητα ότι δεν μπορεί κανείς να τους «ακούσει». Οι τεχνικές λεπτομέρειες του πρωτοκόλλου Signal που υιοθετεί η υπηρεσία messaging WhatsApp δημοσιεύονται από την εταιρεία σε ένα ενδιαφέρον PDF.

Πίσω από την κρυπτογράφηση βρίσκεται ο γνωστός για τις απόψεις του υπέρ της διασφάλισης του απορρήτου, Moxie Marlinspike, ο οποίος συμμετέχει στο πρότζεκτ ανοικτού κώδικα Open Whisper Systems. Μάλιστα, το σύστημα αυτό έχει την ψήφο εμπιστοσύνης του πλέον γνωστού πληροφοριοδότη της εποχής μας, Έντουαρτ Σνόουντεν, ο οποίος λέει χαρακτηριστικά «Χρησιμοποιήστε οτιδήποτε από την Open Whisper Systems».

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024