Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποδίδει ο μετασχηματισμός της Intel από εταιρεία PC, σε εταιρεία για το cloud

Αποδίδει ο μετασχηματισμός της Intel από εταιρεία PC, σε εταιρεία για το cloud

H Intel ανακοίνωσε στις 19 Απριλίου τον κύκλο εργασιών (GAAP) για το πρώτο τρίμηνο του 2016 ύψους 13,7 δις δολαρίων, λειτουργικά κέρδη 2,6 δις δολάρια, καθαρά κέρδη 2 δισ. δολάρια και κέρδη ανά μετοχή 0,42 δολάρια. «Εξελισσόμαστε από μια εταιρεία υπολογιστών σε μια εταιρεία που παρέχει ισχύ στο cloud και σε δισεκατομμύρια έξυπνων, διασυνδεδεμένων συσκευών», δήλωσε ο κ. Brian Krzanich, επικεφαλής της Intel.

H Intel ανακοίνωσε στις 19 Απριλίου τον κύκλο εργασιών (GAAP) για το πρώτο τρίμηνο του 2016 ύψους 13,7 δις δολαρίων, λειτουργικά κέρδη 2,6 δις δολάρια, καθαρά κέρδη 2 δισ. δολάρια και κέρδη ανά μετοχή 0,42 δολάρια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε κύκλο εργασιών (non-GAAP) ύψους 13,8 δις δολαρίων, έσοδα από λειτουργικές δραστηριότητες 3,3 δις δολάρια, καθαρά κέρδη 2,6 δις δολάρια και κέρδη ανά μετοχή 0,54 δολάρια.

Η εταιρεία είχε εισροή μετρητών περίπου 4 δις δολάρια από λειτουργικές δραστηριότητες, κατέβαλε 1,2 δις δολάρια σε μερίσματα και χρησιμοποίησε 793 εκατομμύρια δολάρια για επαναγορά 27 εκατομμυρίων μετοχών.

«Τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο αποτελούν τεκμήριο του διαρκούς στρατηγικού μετασχηματισμού της Intel, ο οποίος εξελίσσεται ομαλά και θα επιταχυνθεί εντός του 2016» δήλωσε ο κ. Brian Krzanich, Intel CEO. «Εξελισσόμαστε από μια εταιρεία υπολογιστών σε μια εταιρεία που παρέχει ισχύ στο cloud και σε δισεκατομμύρια έξυπνων, διασυνδεδεμένων συσκευών».
Η εταιρεία αναλαμβάνει παράλληλα μια πρωτοβουλία αναδιοργάνωσης για να επιταχύνει τη μετάβασή της «από μια εταιρεία PC σε μια εταιρεία που παρέχει την ισχύ στις λύσεις cloud και σε δισεκατομμύρια έξυπνων, συνδεδεμένων συσκευών».

  • Τα έσοδα του Client Computing Group διαμορφώθηκαν στα $7,5 δις, σημειώνοντας μείωση 14% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση 2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
  • Τα έσοδα του Data Center Group διαμορφώθηκαν στα $4 δις, σημειώνοντας μείωση 7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση 9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους
  • Τα έσοδα του Internet of Things Group διαμορφώθηκαν στα $651 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση 22% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
  • Τα έσοδα του τομέα των λύσεων μη-πτητικών (Non-Volatile) μνημών, διαμορφώθηκαν στα $557 εκατομμύρια σημειώνοντας μείωση 15% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μείωση 6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
  • Τα έσοδα του Intel Security Group διαμορφώθηκαν στα $537 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση 12% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
  • Τα έσοδα του Programmable Solutions Group διαμορφώθηκαν στα $359 εκατομμύρια, στα οποία δεν περιλαμβάνονται $99 εκατομμύρια εσόδων που προέρχονται από προσαρμογές που σχετίζονται με εξαγορές

tech.in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024