Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανώδυνα κλείνει η έρευνα για αθέμιτο ανταγωνισμό από την Google στον Καναδά

Ανώδυνα κλείνει η έρευνα για αθέμιτο ανταγωνισμό από την Google στον Καναδά

Χωρίς επαρκή στοιχεία για πρακτικές που πλήττουν τον υγιή ανταγωνισμό στον τομέα της διαφήμισης στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης κλείνει η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στον Καναδά, μετά από τρία χρόνια.

Χωρίς επαρκή στοιχεία για πρακτικές που πλήττουν τον υγιή ανταγωνισμό στον τομέα της διαφήμισης στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης κλείνει η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στον Καναδά. Η έρευνα που διήρκεσε τρία χρόνια αφορούσε στα συμβόλαια για το AdWords και τις ανησυχίες ότι ήταν τόσο δεσμευτικά ώστε απέτρεπαν την συνεργασία των διαφημιζόμενων με άλλες μηχανές αναζήτησης -σε ανάλογο συμπέρασμα είχε οδηγηθεί και η έρευνα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου στις γειτονικές ΗΠΑ.

Η Google υπαναχώρησε και συμφώνησε να μην συμπεριλαμβάνει ανάλογους περιορισμούς στα συμβόλαια για το AdWords στον Καναδά για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Εντούτοις, η επιτροπή ανταγωνισμού τονίζει ότι θα επιθεωρεί τη συμμόρφωση του γίγαντα του Διαδικτύου, συμπληρώνοντας με νόημα πως θα παρακολουθεί τις εξελίξεις από τα αποτελέσματα ερευνών για αθέμιτες πρακτικές της Google από άλλους φορείς.

Πρόσφατα, διέρρευσαν πληροφορίες που φέρουν την Google απειλητικά κοντά στην επιβολή τσουχτερού προστίμου στην εταιρεία για αθέμιτες πρακτικές στην αγορά Android και κυρίως τα συμβόλαια που ενδέχεται να περιορίζουν την ελευθερία των επιλογών κατασκευαστών και εταιρειών επικοινωνιών σε app που διατίθενται προεγκαταστημένα σε smartphone και tablet, για να διασφαλίσουν το επίσημο κατάστημα διάθεσης εφαρμογών της Google, Google Play.

  • Ενημέρωση: Σήμερα, 20 Απριλίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε τη Google σχετικά με την προκαταρκτική της άποψη ότι η εταιρεία, κατά παράβαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ, προέβη σε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της επιβάλλοντας περιορισμούς στους κατασκευαστές συσκευών Android και στους παρόχους δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Η κοινοποίηση αιτιάσεων αποτελεί επίσημο στάδιο των ερευνών της Επιτροπής για εικαζόμενες παραβιάσεις των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ. Η Επιτροπή ενημερώνει εγγράφως τα εμπλεκόμενα μέρη σχετικά με τις αιτιάσεις που διατυπώνονται εναντίον τους. Οι αποδέκτες έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν τα έγγραφα στον φάκελο έρευνας της Επιτροπής, να απαντήσουν εγγράφως και να ζητήσουν την πραγματοποίηση προφορικής ακρόασης για να παρουσιάσουν τις παρατηρήσεις τους σχετικά με την υπόθεση ενώπιον εκπροσώπων της Επιτροπής και των εθνικών αρχών ανταγωνισμού. Η αποστολή κοινοποίησης αιτιάσεων δεν προδικάζει την έκβαση της έρευνας, δεδομένου ότι η Επιτροπή λαμβάνει οριστική απόφαση μόνο αφού τα μέρη έχουν ασκήσει τα δικαιώματα υπεράσπισής τους.

tech.in.gr

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024