Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Xιλιάδες απολύσεις από τον μετασχηματισμό της Intel για το cloud και το IoT

Xιλιάδες απολύσεις από τον μετασχηματισμό της Intel για το cloud και το IoT

Απολύσεις που αντιστοιχούν στο 11% του ανθρώπινου δυναμικού της παγκσομίως, ανακοίνωσε η Intel, μετά την ανακοίνωση των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2016, αποτέλεσμα του σταδιακού μετασχηματισμού της εταιρείας από μια εταιρεία που έχει συνδέσει το όνομά της με τα PC -οι πωλήσεις των οποίων βαίνουν μειούμενες-, σε μια για το Ίντερνετ των Πραγμάτων και το cloud.

Απολύσεις που αντιστοιχούν στο 11% του ανθρώπινου δυναμικού της παγκσομίως, ανακοίνωσε η Intel, μετά την ανακοίνωση των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2016, αποτέλεσμα του σταδιακού μετασχηματισμού της εταιρείας από μια εταιρεία που έχει συνδέσει το όνομά της με τα PC -οι πωλήσεις των οποίων βαίνουν μειούμενες-, σε μια για το Ίντερνετ των Πραγμάτων και το cloud. H Intel ανακοίνωσε στις 19 Απριλίου τον κύκλο εργασιών (GAAP) για το πρώτο τρίμηνο του 2016 ύψους 13,7 δις δολαρίων, λειτουργικά κέρδη 2,6 δις δολάρια, καθαρά κέρδη 2 δισ. δολάρια και κέρδη ανά μετοχή 0,42 δολάρια.

Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στην εταιρεία να επενδύσει στους τομείς που κρίνει κρίσιμους για τη μελλοντική μας επιτυχία, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Brian Krzanich μιλώντας στον Τύπο.

Η Intel επιχειρεί να ανταποκριθεί στις εξελίξεις, που αφαιρούν το PC από το κέντρο του κάδρου και επενδύει σε πλήθος συσκευών που συνδέονται στο Ίντερνετ. Στο μέλλον, όλα αυτά τα πράγματα θα προκαλούν ολοένα αυξανόμενη διαδικτυακής κίνηση δεδομένων και φανερός στόχος της Intel είναι να εκμεταλλευτεί την τάση αυτή, εξοπλίζοντας τους παρόχους υπηρεσιών στο λεγόμενο cloud που αποτελούνται από ολόκληρες φάρμες χιλιάδες υπολογιστών/διακομιστών -ενδεικτικό παράδειγμα είναι η οικογένεια των νεότερων επεξεργαστών Intel Xeon για το cloud- και τους κατασκευαστές νέων συσκευών που συνδέονται στο Ίντερνετ, με τσιπ όπως το Intel Curie.

Μέσα σε 60 ημέρες θα γίνει η ενημέρωση των 12.000 υπαλλήλων που απολύονται -οι απολύσεις θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα του 2017. H εταιρεία υπολογίζει ότι θα εξοικονομήσει 750 εκατομμύρια δολάρια το 2016 και 1,4 δισ. δολάρια έως τα μέσα του 2017 από την αναδιοργάνωσή της.

tech.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024